Kinek a gyereke volt pillangó himlős? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Már sokkal jobban van, és a pöttyei is szépen múlnak:) Már csak a hiszti múlhatna el:P
Szia!
Hogy van a lányod?
Nincs mit!:)
Jobbulást!
Ha bárányhimlős volt kincsed, akkor egy vitaminnal tölts fel, mert sajnos utána kicsit hajlamosabbak mindent összeszedni, mert legyengül az immunrendszerük.
Tegnap az ügyeleten mondta a gyerekorvos, hogy ez a bárányhimlő következménye, nekünk sajna volt is lázunk. Néztem itt a neten Dr.Gyarmati Andreával egy interjút, és hogy ez a betegség már az 1800-as évektől van, szakkönyvekben benne van.
Olvastam, hogy télen és tavasszal jön elő, 3-12 éves gyerekeken jön ki, de csak 10 százaléka kapja el.
Azért is kérdeztem, hogy közösségbe mehet-e, mert akkor most addig nem mehetünk, amíg a pöttyök el nem múlnak?
Lehet, hogy buta vagyok e téren, de inkább megkérdezem.
Sajnos az én lányom már lassan 1 hónapja beteg a bárányhimlő végett. De csak túl leszünk rajta.
Köszönöm mindenkinek aki írt:)
Ne is mondd! Épp a héten hallottam,hogy a bárányhimlőt is 3x el lehet kapni,mert A,B,C változata van,és ezt egy bölcsis gondozónő is megerősítette,aki állítólag volt 3x bárányhimlős.
Elborzadtam,rohantam a gyerekorvoshoz,de ő megcáfolta.Remélem tényleg csak legenda.
Te hallottál esetleg ilyet?
Ezt találtam:
A "lepke-himlő" szintén vírusos eredetű fertőzés, amely legutóbb két évvel ezelőtt okozott Magyarországon is járványt. A betegség az arc két oldalán pillangó formájú lilás színű kiütéssel kezdődik. A gyerek úgy néz ki, mintha "megpofozták volna". A későbbiekben a törzsön és a végtagokon is megjelennek a girlandos szélű kiütések, melyek néha csak 3-4 hét után múlnak el. Nem jár lázzal, kezelni sem kell.
Sziasztok!
Ez érdekes. Gyerekszakápoló a végzettségem, de én még pillangó himlőről nem hallottam. Milyen betegség ez?
Csak azért kérdezem, mert az én 3 éves lányom most ezt kapta el, és minden érdekelne vele kapcsolatban.
Fertőző-e és mennyire, közösségbe mehet e?
Azt tudom, hogy napra nem mehet.
További ajánlott fórumok:
- Miért vállal 5 gyerek mellé még gyereket akinek se munka se pénz?
- Van itt olyan, akinek nincs megkeresztelve a gyereke és nem is akarja? Miért döntöttél így?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Megcsalt a párom. 4 hete szültem neki gyereket, akit mindketten akartunk. Van valakinek valami ötlete, hogyan hódíthatnám vissza?
- Kinek mit jelent a Pillangó?
- Volt már bárányhimlős a gyereketek? A kistestvére elkaphatja tőle?