Kínai Kaja kérdés (beszélgetés)
A nálunk kapható kínai ételeknek semmi köze a valódi kínai konyhához!
Sajnos ezt a moslékot, amit ők kutyvalnak, azt nekünk állították össze úgy, hogy minnél olcsóbban jöjjön ki anyagilag. Azért teszik tele káposztával, répával, mert relatíve az a legolcsóbb zöldség. Az ételeik pedig azért szószos, mert az zsír és víz, amit aztán besűrítenek, és ízesítenek nátrium glutamáttal, ami rohadtul egészségtelen!!! Sok embernél allergiát is okoz! Gondolj csak bele; ha kínai kaja evés után fezsítő érzést érzel a gyomrodban, esetleg a fejed is megfájdul, az az msg (nátrium glutamát)-nek köszönhető! :( A kínaiak tényleg nincsenek elhízva, de ők nem a nekünk szánt moslékot eszik! A másik dolog; ők egy dolgos, szorgos nép, így le is mozogják a napi elfogyasztott kalóriát.
azer ha nem zoldseget eszel, vmi husit szoszt ahoz lehet tul zsiros az a kaja.
Egyebkent sztem kukorica lisztel suritenek.
Grtulálok!
Kímerítő és pontos választ kaptam:)
Nem nézek utánna hiszek neked,de innen is világosan kitünik,hogy sem testépítő nem vagyok sem kínai:)))
a testépítők nem azért zabálják kétpofára, mert fehérje a rizs! A rizs, az szénhidrát, csak valóban magasabb a fehérje tartalma, mint pld. a krumplinak, vagy bmi másnak, amit mi köretként fogyasztunk! Amúgy, a fehér rizs, gyorsan felszívódó szénhidrát, amiből jó sok energiához jutnak a testépítők, pont úgy, mint a csokiból a vizsgázók. Viszont ők azért nem kövérek, mert megfelelő minőségű, és mennyiségű táplálkozás mellé megfelelő minőségű, és mennyiségű a napi mozgásuk is! Szénhidrát mindenképpen kell a szervezetnek ahhoz, h az izmok ne elsorvadjanak, hanem a bevitt fehérjét még beépíteni tudja a szervezet, és ne önmagát bontsa le! A metabolizmus, ami a szervezetünkben végbemegy, igencsak érdekes egy dolog. Képes a szervezetünk fehérjéből is szénhidrátot előállítani, ha kell. Ilyenkor lebontja a saját fehérjéit is, ha kell (izmokat). Ez következik be koplalás, éhezés során (főleg hosszútávon).
Bevitt szénhidrát nélkül éhezik a szervezet (az agy elsődleges energia forrása a szénhidrát!), ezért önmaga ellen kezd dolgozni.
A testépítők rizzsel beviszik a kellő mennyiségű szénhidrátot, amit az edzések során elégetnek, a fehérje beépül az izmokba, és a szervezet se éhezik, viszont nem is zsírosodik.
Rizs kemenyito.
A testepitok azer zabaljak sztem, mer altalba csirket esznek hozza es mivel szuksege van szervezetnek szenhidratra is rizs formajaban viszik be. Sokkal jobb mintha krumplit vagy tesztat ennenek.
Meg hat minden nap edzenek, sok protein cuccok, meg nem hinnem h eddeseget esznek:) Ezer nem hiznak.
Azt lehet most jo nagy hulyeseget mondtam:)
A magyaros ételek sem hizlalnak, ha nem zsírral készíted, és rántás helyett habarod. Ja, és ha 2 tányér helyett beéred eggyel is:DDD
Mi lehet hizlaló pl egy jó lecsóban, vagy töltött káposztában? Bablevesben?:)
Akkor a testépítők miért zabálják kétpofára?
ők sem kövérek:)
Valamelyikönk nem jól tudja.
Nézz utánna légyszí,én fogok neked hinni:)
A rizs nem fehérje, attól mert fehér színű, inkább keményítő...
Egyébként tényleg nem sok kövér kínai látni...
Imádom a kínai kajákat:)
A rizs nem hízlal,hisz fehérje és egyébként is láttatok már kövér kínait?
Na úgye,egyétek nyugodtan.
Szerintem meg nyugodta edd meg és ne azon gondolkozz,hogy mennyire hízlal.Élvezd az ízeket.
Csak iktass be az életedbe több mozgást. :)
szerintem keményítő...cukor lehet benne. szója szósz...
a rizs hízlal...de a hús nem, abszolút!!!!!!