Kínai csirkemell csíkok mikróban recept
A Kínai csirkemell csíkok mikróban hozzávalói:2 csirkemell filé
3 evőkanál szójaszósz
1 dl száraz fehér bor
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1,5 evőkanál keményítő
1 kis fej hagyma szeletelve
15 dkg gomba szeletelve
10 dkg zöldborsó
1 paradicsom lehéjazva, négyfelé vágva
A Kínai csirkemell csíkok mikróban elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágjuk és 2-3 literes edénybe tesszük. Egy kisebb edényben összekeverjük a szójaszószt, a bort és a gyömbért. Ráöntjük a csirkére, szorosan lefedjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. A szószt leöntjük a csirkéről egy edénybe. Hozzáadunk 1 evőkanál vizet, belekeverjük a keményítőt. A hagymát és a gombát a csirkéhez adjuk. A szószt, a zöldborsót és a paradicsomot a csirkéhez keverjük. Szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Összekeverjük és újabb 5 percig lefedve pároljuk.
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.
A kínai húsételek mellé mindig rizst tálalunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. júl. 17. 16:38
A kínai csirkemell csíkok mikróban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.