Kímélő vasi pecsenye recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
339 kcal
19 gramm
3 gramm
1/2 kg pukykamell kisujjnyi vastagra felszeletelve,
3 dl Alpro natur szójatej,
2 gerezd fokhagyma,
2 kk őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál búzacsíra-olaj,
só,
5-8 dg szezámmag.
A Kímélő vasi pecsenye elkészítési módja:
A szójatejben elkeverjük a finomra darabolt/átnyomott fokhagymát, sót, hozzáadjuk az olajjal elkevert pirospaprikát és a levet jól elkeverjük (használhatunk botmixert, nagyon praktikus). Beleöntjük egy megfelelő méretű, jól zárható műanyag dobozba. A pulykamell szeleteket belehelyezzük a páclébe úgy, hogy az jól ellepje. Az edényt lezárjuk és a hűtőbe tesszük. Le is lehet fagyasztani így konyhakész állapotban, kitűnő vendégváró. Ha ki akarjuk sütni, előtte legalább fél napot hagyjuk a hűtőben állni. A sütéshez a serpenyőbe kb 1/2 ujjnyi olajat forrósítunk. A pulykamell szeleteket a pácléből kiszedve, kicsit leitatva szezámmagba forgatjuk és kisütjük. A maradék levet, magot egy kk liszttel és 1 tojással, pici szódabikatbónával, esetleg zöldfűszerekkel jól elkeverjük és a hús után kisütjük. Mexikói vegyes körettel vagy hagyományos köretekkel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. aug. 27. 11:57
A kímélő vasi pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.