Kicsit aggódom a kisfiam miatt. 19 hónapos (beszélgetés)
Igen, sejtettem, csak vicceltem, hogy nem tudom, annyira tudományosan van minden megközelítve már...🙈😬😬😬
Ne olvass, és lépj ki minden kisgyerekes csoportból!!
Második kislányom megszületése óta mondom, hogy én nagyon nem szeretnék most elsogyerekes lenni! 🙈 Elveszik a varázs ezzel a rengeteg felesleges rettegessel!!!
Koszonom valaszod. Nagyon orulok neki, hogy ennyien irtatok. Ezert nem ertem, hogy miert nyomjak a kerdoibe ezt a kerdest mar 16 honaptol... Nana, hogy kiremiti az embert, plane elsogyerekeset.
mchatscreen.com
[link] › M-...PDF
Módosított kisgyermekkori autizmus kérdőív - M-CHAT
Koszi szepen, ez nagyon szep iras. ❤️ Egyebkent a mintha jatek az az, amikor ugy jatszik, mintha pld. telefonalna, mintha enne az ures poharbol... Stb. Mert ugye ezek vannak abban a kerdoivben es szo szerintre vettem, hogy pont azt kellene csinalnia: mchatscreen.com
[link] › M-...PDF
Viszont takarit (sepreget, porszivozik) kukaba is kidobja a szemetet ha eszre vesz valahol... A ruhat is berakja a mosogepbe. Nagyon remelem, hogy ezek joknak szamitanak. 🙏🏼
Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltal. Hogy ha ezek a mintha jatekok, kesobb erkeznek, akkor miert vannak mar a tesztben amit 16 honapos kortol kell kitolteni? Nana, hogy megijedtem. 🤦🏻♀️
mchatscreen.com
[link] › M-...PDF
Gyógypedagógusként mondom, ne aggódj, ez teljesen normális. :)
(Sőt, ha elmaradása lenne az életkorához képest a játéktevékenységében, még az sem jelentene önmagában autizmust)
Én is beleestem abba a hibába hogy a barátnő kisfiához/aki ráadásul pár hónappal fiatalabb is/ , hasonlítottam az én gyerekemet. Mindent is sokkal előbb csinált mint az én kisfiam és egy-egy találkozás után teljesen kétségbe tudtam esni. Aztán elengedtem. Az én gyerekem is csinál mindent csak később mint a nagykönyv szerint. Úgy vettem észre én hiába próbálok erőltetni nála dolgokat addig amíg nem érik meg rá csinálhatok bármit akkor sem lesz másként. Az én fiam igazi “benzivérű” csakis az autó….. hiába próbálom én leültetni rajzolni vagy bármi őt nem érdekli egyenlőre.
Nálatok sincs semmi probléma es ne tölts ki semmiféle tesztet ezután 😉
Először is SOHA ne hasonlítssd a gyerekedet másokéhoz. Nem egyformán fejlődnek, ezert felesleges. Lehet, hogy a te kisfiad másban lesz erősebb. A kislányok meg amúgy is hamarabb csinálnak mindent, a kisfiúk legtöbbször "kényelmesebbbek", később kezdik el ugyanazt, vagy hasonló dolgokat.
Az is lehet, hogy a kisfiadat nem köti le a plüssmacik etetése, viszont remekül elvan az autóhangok utánzásával. Ha kislányod lenne, ezen meglepődnél, nem? :))
Mi az a mintha játék..? :DDDDDDDDDDDDDDDDD Pedig 20 éve nevelek gyereket, de fogalmam sincs XDDDD
Kérlek ezt olvasd el: [link]
És utána nyugodj meg. :)
Ne aggódj,,,bár megértelek ha ilyeneket lehet olvasni..DE te látod hogy fejlődik és attól hogy nem beszél a telefonba és nem csinálja a példa dolgokat attól még teljesen jól és szépen fejlődik.
Az én gyerekem pl. nem szeretett rajzolni,,,modjuk ez fontos a finommotoros készség fejlődése miatt,,,,,nyúzták az oviban eleget vele és én is itthon,, de úgy rakott össze egy legó bioniclet hogy ámulat volt.,,a kislányom meg bár volt babája, vagy kétszer megfésülgette,,nem az érdekelte.
Koszonom szepen. Egyebkent azt kihagytam, hogy van sajat porsgivoja, azt is hasznalja, vagy ha szemetet lat, ures papirt, akkor ra mutat es mondja h kuka, es elmegy kidobja. Vagy koszos ruhat rakja a mosogepbe.
Csak kivancsisagbol kitolottem azt a tesztet, es nem csinalja azt ami peldanak felvan tuntetve, a telefonalast vagy a baba etetest. Es hat.... Megijedtem...
Ne hasonlítsd a gyereked játék módját a másik gyermekéhez,,az nem működik, sem a beszéd,,sem a játék,,sem a mikor kezd el el járni vagy épp kúszni
esetében sem..Semmiben.
Jó ha figyelmes vagy és észreveszed a dolgokat,,ez nem az a kategória ami miatt aggódni kellene.
Sziasztok, kicsit aggodom, nert szerintem gyengebb nala a mintha jatek. Nem tesz ugy mintha telefonalna, csak a fulehez rakja a mobilt, vagy taviranyitot vagy akarmit, de nem beszel bele mint pld a baratnom fiatalabb lanya. Egy ideig etette a pluss allatait, es kozbe mondta, h mnyam, most mar azt se. Ivott az ures jatek poharbol es adott a plussoknek is, most azt se. Amiket csinal, de nemtudom, hogy mintha jatek e, hogy: tologatja az autot es utanozza a hangjat, ugyanugy a tuzolto szirenat, a lovacskaval is jatszik es ugy tesz mintha menne a lo, ugyanigy a dinojaval, utanozza es megy vele, takarit - kiveszi a seprut, tolja maga elott, a surulot is, a multkor latott egy torlo kendot az asztalon es elkeudte torolni vele az asztalt. Vagy magneses horgasz bottal halassza a halacskakat.
Ezek is annak szamitanak? Baratnom kisfia auti gyanus es egy tesztet toltottek ki es pont benne van ez a kerdes, es ezert aggodom.... Mert sztem nem eros nalunk ez a jatek.
Koszi a valaszokat... Egyebkent 19 honapos.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy 4 hónapos kisfiam ellegyen kicsit egyedül. Ha nincs kézben képes egésznap bömbölni.
- Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később?
- Kisfiam jobb füle kicsit kiáll? Mit csináljak?
- A 3 éves kisfiam elesett kismotorral, és kicsit bedőlt az egyik foga. Holnapig nem lesz semmi baja? Akkor tudom fogászatra vinni.
- Megkapja a kisfiam a 15 hónapos oltást, ha köhög egy kicsit?
- Kisfiam szörcsög, de nem jön ki semmi orrszívóval. Kicsit "zörög" a levegővétel is. Adjak neki valamit?