Kicsi gyermeketek este miben alszik? (tudásbázis)
Sziasztok!
A két évesem body, vékony nadrág zokni vékony hálózsák (22-23 fok van nálunk).
A nagyobbak (3-4 éves), póló, vékony nadrág és takaró. 3 évesen már jobban takaróznak, de nálunk a 2 éves még nem. Én takargatnám, ha nem lenne zsákban.
Igen, van saját takarója, de néha Ő is ki szokott takarózni még.
Az éjszakai ébredés lehet a bölcsi miatt is. Nálunk is van, bár csak annyi, hogy felsír egyet és már alszik is vissza. Vagy lehet, hogy fel sem ébred, csak rosszal álmodik.
A hideg fenek meg nem a fazas jele :)
Persze ha panaszkodik, az mas.
Nezd, fogalmam sincs. Latod, masok irjak, hogy az oveke meg betakarozik... De ez lehet "trukk" is, figyelemfelkeltes. Persze nem biztos, hogy az... Ahh, nem tudok okos lenni.
szia
hát épp az a helyzet, hogy csak feláll,panaszkodva, s azt érzem hideg a feneke. Ha éber képes a takaró aláb újni nyílván, de este szerintem még nem érti mi miatt ébred fel, csak hogy valami nem jó, akinek van idősebb gyereke azt mondják 4-5éves körül várható a kisgyerektől ez, de akkor is előfrodul hogy be kell takrani.
nem tudom sok-e, de volt mikor felkelt és még egy meleg pulcsit kellett adni a body+pólóra
most a bodyn két vékony póló van
próbáljuk most átgondolni, azért hogy neki jó legyen,ill mindenki jól aludjon továbbra is, ill hogy ne legyen feleslegesen sem túl öltöztetve, izzadni csak nyáron láttam a lányom. meg hogy bölcsit kezdte, ott meg igen meleg van napközben, ez hozta az átgondolást, hogy ott akkor nem úgy kell öltöztetni mint itthon ahol csak 20fok van, ott meg 25is tán
Minden gyerek mas... ahogy mar irta elottem valaki, nem mindegyik viseli el a halozsakot. En speciel utaltam, gyerekkorom remalma :) A labam tulmelegedett, mire lerugtam a takarot, akkor meg a hatam fazott. A dupla polo (rovid- es hosszuujju) + vekony pizsamanadrag valt be vegul, zokni nelkul. Felnott koromra a dupla polo megmaradt, a pizsamanadrag lekerult :)
Igazad van, hogy ra kellene szoktatni takarora. Egy ekkora gyerek vegulis mar be tud takarozni onalloan, ha felebred a hidegre... De mivel az enyem meg kisebb, nem tudok semmi biztosat mondani.
A kicsi (1 eves) bodyban + vekony ujjatlan rugdalozoban alszik. Nalunk is 20-21 fok van, gyakran lerugja a takarot, de nem szokott fazni. De o kisfiu, a kislanyok fazosabbak...
Nálunk nincs ilyen meleg, meg is őrülnék éjszaka.
Max. 20 fok van éjjel, a gyerek (4 éves fiú) bokazokni+pizsinaci+hosszúujjúpóló+paplan alszik. A zoknihoz egyébként nyáron, 40 fokban is ragaszkodik, akkor is, ha napközben nem volt rajta...:)
Amúgy lehet kapni vastagabb, plüss-szerű (polár) anyagból készült pizsamákat is, szerintem azt is kipróbálhatnátok!
Amikor kisebb volt is csak zokni+body+hálózsákban aludt, szerintem nagyon túlöltözteted éjszakára.
jájjjj, tudok ám helyesen írni... csak siettem :o
bocsánat az elütésekért... és természetesen *miatta*
23-24 fok van a lakásban. nem szeretjük, de távfűtés... szóvalé ez van.
a gyerek sima pólóban és vékony pamut hosszúgatyában alszik. amíg volt pelus, és volt bodyja, addig azt kapott póló helyett. ha hűvösebb van, akkor póló alá trikót, vagy trikót és hosszúujjú pólót kap.
legmélyebb álmából is fel lehet ébreszteni azzal, ha betakarom. szóval takaró nélkül alszik. engem halálra idegesít, takargatom, ő meg nyüszög miata...
3 éves.
Most azt beszéltük párommal kéne egy meleg pizsit venni-vagy kijelölünk egy ruhát erre, mert konkrét pizsije még nincs, az alá body+hálózsák.
Ki kell találnunk, most kicsit mérges vagyok, mert párom+anyósom osztja az észt, de ha ébred a kicsi én meg ő nem alszunk, párom is felkel, ha küldöm, hogy már sok nekem.
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Kicsi fiam nappal nem köhög, éjszaka pedig állandóan, emiatt nem alszik.Mit adjak neki?
- Hol lehet olyan pelenkát venni, amiben strandolhat a kicsi?
- Miben lennétek gyermeketek segítségére az első munkába állása alkalmából?
- Igaz lehet az hogy, ha este cukros üdítőt iszik a kicsi, akkor felpörög és később alszik el?
- Ha a kicsi nehezen alszik el este