Kiadnád a gyereked fotóját a médiának? (beszélgetés)
Nem tettem ki sosem senkit, de ha a gyermekemre a gyógyulása érdekében fel kellene hívnom a figyelmet, megtenném. Belekapaszkodnék az utolsó szalmaszálba is. (Nem tudom mit láttál a híradóban)
De az is butaság, ami mostanában divat, hogy a gyerektől engedélyt kérni, pl. a pelenkázáshoz is. És ezt nem kitaláltam tervezet.
Arra azért kíváncsi leszek, meddig várnak az engedélyre, hogy beleegyezzen a gyerek a 💩-s pelenka kicseréléséhez? Amíg nem tud majd beszélni?
A szülőknek kellene normálisnak lenni, hogy tudják az aranyközéputat, de nem mindenki van egyformán kalibrálva, amíg nincs szabályozva, volt, van és lesz, aki 50 képet is feldob naponta a gyerekéről éveken keresztül.
Nonszensz és veszélyes. Főleg hogy olyan oldalak kerültek felszínre mint a motherless🤮.
Számomra az is nonszensz ha valaki a gyerekét posztolja nyilvános oldalakon, nyilvános bejegyzésben facebookon.
Szomorú, hogy ezek a szülők nem látják a netes veszélyeket, holott naponta figyelmeztetik őket.
Nem végzik el a biztonsági intézkedéseket és korlátozás nélkül hozzáférhetővé teszik mindenkinek az életüket.
Azt gondolják, hogy a nyilvánosság valamiféle biztonságot ad? Vagy velük nem fordulhat elő, hogy rossz indulatú emberek megzsarolják, hogy megkörnyékezik a gyermekét?
Nem, soha. Sem a gyerekről, sem egy hozzátartozómról sem. A gyerek hozzájárult vajon? Sajnos nem tudják sokan a határaikat, azt hiszik attól menők, hogy mindenféle képet a nyilvánosság elé tárnak. Nem vagy fordítva bekötve!
Azért mások a kútba ugranak, nem kötelező követni őket, akármilyen közösségi média világ van.
Szerintem a szülők nem rendelkezhetnek a gyermekek személyiségi jogaival.
Sajnos, sokan nem kezelik ezt helyén ebben az elszabadult internetes világban.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan nem neveznéd soha a gyerekedet?
- Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek?
- Neked, hogy-hogy nincs még gyereked.......?
- Milyen idős, hány kiló, hány centi a gyereked/id?(12 éves korig!!!)
- Én gyerekem... te gyereked... mi gyerekünk?
- Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik?