Ki, vagy mi mozgatja a forintot? Átlépte a kritikus, lélektani határt, ha így folytatódik, mi lesz a végkimenetele? (tudásbázis)
igen, tényleg nagy kár:)))
bár ha belegondolok, nem biztos hogy szeretnék most a helyükben lenni..
de kár
DDDD
Most olyan a Ft kamat, hogy fedezi az össz. tartozást,
és az enyém marad a tőke.
Ha kifizetem,
ugrott a tőke a hozammal együtt.
mibe avassalak be?:)
ha azt szeretnéd, hogy most bemondom, hogy mikor és mit fog tenni az mnb, akkor el kell hogy szomorítsalak, mert nem ülök ott a monetáris tanácsban. de még egy nyamvadt üveggömböm sincs:))
bebillen?milyen csőd?elveszted a melódat?
bank nem fog becsődölni magyarországon (max ha nyugati leányvállalat bepurcan,de az mire ide elér,addigra lesz időd kivenni)
Ok, értem. Azért volt furi, mert utoljára csecsszopogató babuci koromban volt bankbetétben a pénzem, és igazából ha befektetésről van szó, már ez a forma nem mindig ugrik be:)))
Ha van ingatlanos ismerősöd sztem érdeklődj nála...
Ne szidjon senki, ez az életrevaló magatartás.
Ha lenne lakáshiteletek,
és lenne ua. megtakarított forintotok,
kifizetnétek a lakást,
vagy továbbra is a kamatból törlesztenétek a hitelt?
igen, és azt sem fogják szétkürtölni, hogy :"na, holnap interveniálunk".Egyszerűen nézed a chartot, és nini, erősödik a FT...
Ha nem az RTL-en mondták, az már egy fokkal jobb, mint a Blikk, ha a Portfólión fenn lesz az már hihető is, bár akkor már semmire nem megyünk vele:).
azon azért lehetne keresni, ha valaki biztosra tudná, mi az mnb fájdalomküszöbe:))
de az tuti, hogy nem a rádióban fogják bemondani.
ahány elemző, annyifélét mond (annyifélében reménykedik:)).
miért jó nekem a kamatemelés? hát azért, mert akkor a betéti kamatok is emelkednek, tehát a bankbetétek után több pénzt zsákolhatnék.
másrészt magas kamatok mellett sokan eladnák a nemrég vásárolt szuper lakásukat, olcsóért, én meg jól meg tudnám venni. (na itt érzem, hogy potyognak rám a szitkok az olvasóktól)
Bele nyúlnak, mert bele kell nyúlniuk.
Éppen az éjszaka hallgattam a TV-ben, hogy 330 FT-nál nem engedhető tovább, ha elérné az árfolyam, akkor lépni kell.
már az előbb is olvastam, hogy Neked jó lenne a kamatemelés, de nem igazán vágom, hogy miért?
Ha kívánod, ha nem már borulnak a hitelek, azt meg, hogy ezt aki tudja kihasználja, nem kell szégyellni:)
én személy szerint annak örülnék, ha jól megemelnék az alapkamatot:)
tulajdonképpen nekem személy szerint az is jó lenne, ha sokan bedőlnének a lakáshitellel, mert akkor olcsóbban tudnék lakást venni (arra készülök már jó ideje).
de azért nem kívánom ezt senkinek, még ha nekem olyan baromi jó is lenne.
Az MNB csak ne nyúljon semmibe!:) Tőlem mehet még az ajró 400-ig is:)Ez az exportőröknek is jó, meg a hazai alapanyagból termelőknek, meg a FT-shortosoknak:).
Viszont a kamatvágásnak vagy lenne hatása v nem. Tavaly is hiába volt asszem 8,5 az alapkamat mégis emelni kellett 300bp-t, mert a piaci hozamok már azon a szinten voltak.Meghát spexeztek ellenünk, mivel az ingatagot könnyebb bedönteni, mint az erőset.(gyengék vagyunk, lári-fári, ekkora böszmeséget ne mondjon itt senki, Pannon PUma :))))
ez szomorú:((
de még mindig jobb, ha csak az autó ugrik, mintha mondjuk a lakásból kellene kiköltözni. (persze értem én, hogy ez ilyenkor sovány vigasz, de mégis..)
hát...azt hiszem, abban egyet értünk,hogy a legkisebb rosszat kellene kitalálniuk...:)
ugyanakkor még mindig úgy vélem,hogy több kára származna az országnak abból,ha belenyúlna az MNB,mint ha hagyják hogy a piac begyógyítsa saját sebeit. Ahogy elnézem,egyelőre ők is így gondolják,mert többször is közölték,hogy nem fognak belenyőlni egyelőre,bár szerintem azért fél-1 százalékos kamattal érdemes lenne próbálkozniuk(lefelé),hátha...de persze,nem én ülök ott:):P
persze, mindenfajta beavatkozásnak megvan a következménye, és az ára. pont erről szól az egész, hogy mérlegelniük kell az eszközeiket és azok alkalmazásának lehetséges hatásait.
ezért ül ott annyi elemző, hogy legyártsák a számításokat, aztán az okosok kiválasszák a lehető legkisebb rosszat:))
forint felvásárlás:
– akkor pont az lenne a baj,mint az IMF hitel előtt,azaz,hogy igen kicsi lesz az ország deviza tartalék állománya
Kamat emelés:
- mint irtam,máshol,a régióban kisebb a kamat,mint nálunk,mégis romlik a fizetőeszköztük,tehát nem a kamatszint miatt mennek el,vagy jönnek a befektetők,hanem mert menekítik ki a kockázatos piacokról a pénzüket
Kötvényaukció:
– kiárusít akciósan,de aki most venne is kötvényt,annak ugye"kamatostól" kell visszafizetnie az államnak,és akkor megint csak feltenném a kérdést,hogy mégis miből?
Nyilatkozás:
– na igen,az a baj,hogy mostmár hiába jelent be bármit Gyurcsány,nem fog változni semmi,ugyananakkor Orbán is rásegített,hogy a Financial Times-ban fikázta magyarországot. Hát így bizony nem fog több kedvet csinálni a befektetőknek,hogy ide jöjjenek.:(((
További ajánlott fórumok:
- Oda-abc szerint folytatódik a szó
- Egy kapcsolat folytatódhat, ha újra van szikra? Mit érünk azzal?
- Hogy folytatódik? Kis kacsa úszik fekete tóban..
- P90X2 - folytatódik
- Fiúk, lányok, ninini, közeledik valaki... Hogyan folytatódik a Mikulás-ének?
- Parciális mola, kinél mi volt a lefolyás, kezelés, végkimenet?