Ki mit tud a Duphaston-ról (beszélgetős fórum)
Én is hosszú és rendszertelen ciklusra kaptam, 4 hónapig szedtem. A múlt hónap volt az első hogy nem szedtem és pontosan megjött, ebben a hónapban majd meglátjuk hogy lesz.
Én is babát szeretnék.
Nekem akkor írta fel a nőgyógyász, mikor kiderült, hogy babát várok és miután megtudta, hogy már volt egy vetélésem, azt mondta, hogy ez segít abban, hogy a baba megmaradjon. (Akkor voltam 7 hetes terhes.)
Egyébként nekem sem volt soha normális mensim, átlag 40 napra jött meg, persze úgy, hogy volt hogy 25 napos volt, és volt hogy 60 napig tartott egy ciklus. Aztán megijesztettek, hogy emiatt lehet, hogy nem eshetek teherbe. A párommal ezért is hagytuk abba a védekezést (ha meddő vagyok, az még időben derüljön ki), de hál'Istennek rögtön teherbe estem. :)))
a méhfal valszeg elvékonyodott a fogigátlótól így tényleg nem árt szedned
amit én még ajánlanék, hogy lerövidüljön a ciklusod az a barátcserje kapszula
szia!
a teherbeesést nem segíti, csak a megtartását... persze ez is csak akkor igaz, hogyha ovuláció után kezded szedni... ami koránt sem biztos, hogy megvan a 14. napon... ha meg nincs, akkor a gyógyszertől döglik be a tüsződ, így csupán egy fog.gátlóshoz hasonló megvonásos vérzés lesz a vége...
igen van
általában progeszteronelégtelenségre adják
erősíti a méhfalat és biztosítja, hogy a baba biztonságban legyen
Sziasztok!
8 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, mert szeretnék teherbe esni, de eddig még a mensim se rendeződött be, a legutóbb is 41 nap után jött meg. Voltam orvosnál, nem állapított meg semmi problémát, ezt az orvosságot írta fel, hogy szedjem a ciklusom 14. napjától 10 napig. Állítólag még a teherbe esést is segíti. Van valakinek tapasztalata ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban?
További ajánlott fórumok:
- Szedett közületek valaki Duphastont? Milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gyógyszerrel kapcsolatosan?
- Átjárható petevezeték, van pé csak épp kevés a sárgatest és nem jön meg. Duphastont kaptam. Ez segit, hogy rendbe jöjjek?
- Babát szeretnénk, de cisztám van amire duphastont kaptam, mikorra hozza meg a gyógyszer a mensit, mert nem jött meg ciszta miatt?
- Ma kaptam duphaston a dokitól. Max 5 napig kell szednem és megjön. Szedett már ilyet valaki?
- Most akkor a Duphaston-t hogyan kell szedni?
- Milyen adagban szeditek a Duphastont?