Ki mit főz húsvétra? (beszélgetős fórum)
A mama szervezkedik, de nem lesz nagy lakoma. Majd ha jönnek haza az unokák Londonból.
Most csak pászka, kolbász, sonka, töltött káposzta (ez az én kedvemért:)) marhahús leves és természetesen főtt tojás minden mennyiségben. Jól tojnak a tyúkok.:)
Nagyon jó ötlet a kolbásszal töltött karaj - ez lesz az egyik fogás, mert hidegen is melegen is ehető, bármilyen salátával - köszönöm:)
Rakott csirkemellet már régen csináltam, lehet most jött el az ideje:)
A menü:
-Gölödin levest sonkaléből
-Sonka, kaszinótojás, körözött
-Saját készítésű kalács
-Tökmaglisztes pogácsa
-Cukormentes madártejszelet
plusz valami szicíliai sütemény, amit a férjem és a fiam választott...a neve és az elkészítése is jó bonyolult, szerencsére.
:)
Nem sajnos. :D
Pedig már jó lenne, ha unnám.
:)
Nem unod még ?
Kínai leves, kolbásszal töltött s.karaj, maj.burg.saláta, csirkemell őzgerincben sütve, töltött káposzta, főtt sonka-tojás,(nagypénteken: rakott karfiol)
Még lehet hogy nyúlgerinc sütve, ajiba kaptuk!!
Süti: citromos álom, emeletes élvezet - nem kell sütni👍
fonott kalács, kúkusz golyó.
Nagy a család!!!😄
Ami biztos: palóc leves
Azon kívül pulyka comb, sertés comb szeletben. De hogy ezekből pulyka sült, vagy a sertésből rántott szelet, esetleg lecsós szelet, vagy akármit... még az utolsó percben is változhat. Gondoltam majonézes krumpli salátát, valami túrós, pudingos sütés nélküli édesség.
Ezek alapján már esetleg te is tudsz ötletelni, akár valami más is beugrik, légyszi megírni, talán én is váltok. :))
Semmit.
Számomra ez nem ünnep.
Vasárnap dolgozom, hétfőn alszok, és ha valaki fel mer ébreszteni azt az ujját töröm el amelyikkel megnyomta a csengőt.
Ötleteket szeretnék kérni, kinél mi lesz a menü az ünnepek alatt?
Eddig húsleves, töltött káposzta, főtt sonka volt a menü, szeretnék változtatni rajta.