Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele? (beszélgetés)
Próbálj meg másképp feküdni, az, hogy gyakran jársz a wc-re attól is lehet, hogy nyomja a hólyagod a kicsi :)
Nekem elsőre áldott jó terhességem volt, összesen 2x voltam rosszul, akkor is kifogta a babó a szabadnapokat. Az utolsó napon még buszoztam, vásároltam, tortát sütöttem, az emberek meg is jegyezték, hogy túl fogom hordani (4napom volt még hátra), éjjel mégis a szülőszobán kötöttem ki.
Sziasztok!
Csatlakozom rika83-hoz!
Szintén 36 hétig dolgoztam, még bírtam volna,de nem hagytak :-)Nyáron szültem júliusban 40 fokban+ ráhúztam 11 napot.Az utolsó héten minden nap nst-n voltam és minden másnap vizsgálták a magzatvizet!Született egy 4kg-os csemetém!Szülés előtti nap még a szintén pocakos barinőmmel csaviztunk egész nap :-) Nagyon nagyon vizes voltam! De imádtam minden percét!Kitartás azért még van 1 kis időd!
Sziasztok!
Andelka!
A várandósság leg szebb részénél tartasz.
Nincs szinte hányás, a baba jelzéseiből tudod hogy rendben van.
Szóval most kényesztesd magad járj társaságba,esetleg nyaralni (jön a nyár)pihenj sokat, mert ezekről egy darabig le kell mondanod.
Most te legyél a központ.
Az áldott álapt egy csoda! Élvezd minden percét.
Kívánok minden jót, erőt egészséget!
Amíg benned éltem,
Bölcsőm volt a tested,
Befelé figyelve
Kívánságom lested.
Hívogató élmény
Érzem, hogy közeleg,
Segítsetek, kérlek,
Hadd menjek közelebb.
Mikor megszülettem,
Bár szemedet láttam,
Bevallom most már,
Kicsit visszavágytam.
S egy halk szavú asszony
Meghallván a vágyam,
Apa mellkasára
Odafektet lágyan.
Ám te megnyugtatón
Karjaidba vettél,
Felkínálva emlőd,
Csendben megetettél.
Hogy míg átöleli
Kicsiny hasonmását,
Boldogan hallgassam
Szíve dalolását.
Lassan tisztult a kép,
Erősítve bennem
Keserédes érzést:
Íme, megszülettem.
Meleg tenyerével
Simogatja bőröm,
Ha elszenderednék,
Most ő lenne őröm.
Születtem embernek,
Eredendőn jónak,
Erre a világra
Földi halandónak.
Megpihen a test, és
Ünnepel a lélek,
Gondolatban anya
Festett ilyen képet.
Megjöttem, itt vagyok,
Éppen körülnézek.
S egy ismerős szempárt
Felismerni vélek.
Olyan jó így együtt
Feküdni az ágyban,
Mama pocakjában
Ilyen álmot láttam.
Békés biztonságban
Indul földi létem,
Hálásan köszönöm
Csendes születésem.
M. Ambrus Kinga
Jo otlet a naplo igenybe is veszem :D
Fiucska lessz elvileg azt mondtak,aztan remelem minden ok lesz es egesseges lesz
Várod a végét, de tartasz is tőle! Ez normális!
A szülés mindenkinek "megy", de ha rágod magad miatta, akkor megviselőbb. Én az 1.-re mint egy vizsgára mentem, de nem stresszeletem, mert tudtam, hogy a végeredmény garantált! :)
A másodiknál már alig izgoltam mikor rájöttem most van itt az idő. Ott volt a párom, a dokim, a szülésznő kedves volt, szépen lassan belefolytam a folyamatba. Nem mondom, az utólsó órát kihagytam volna, de utána , mikor már a hasmon feküdt a picim, el is felejtettem minden kínt!
Tudod, hogy nagyon fog fájni, de azt is, hogy miért, hogy mit kapsz cserébe, és hogy nemsokára vége lesz!
Koncentrálj most a babádra, beszélgess vele a lelki köldökzsinóron keresztül, és hallgass az ösztöneidre!
hozz létre itt naplót:)sok időt ignybe vesz és imádni fogod évek múlva amikor pl vissza mész melozni vagy jön a kövi baba hogy milyen volt elsőre,miket éreztél és mitől féltél:))))
nem azt mondom ülj itt egész nap,de sztem hasznos ha vezetünk egyet a minden napokról:) lehet titkos is és akkor nem látja más:P
ne aggódj a szülésnél mindent oké lesz, ha elmondanának mindent akkor se tudnál teljesen felkészülni:) a percek másodpercek hozzák majd a dolgokat:) ránézel a babádra és megnyugodsz:) fiú vagy lány lesz?:)
nekem semmi problémám nem volt, nem vizesedtem, nem bálnásodtam, meleg sem volt, de már alig vártam, hogy "megszabaduljak" az édes tehertől; aztán mikor menni kellett elgondolkodtam, hogy tényleg akarom én ezt, de akkor már mindegy volt :)
Pihenj, használd ki hogy most még nyugi van, az utolsó 4 hétben már nem dolgoztam, sétálgattam, olvasgattam, pihengettem... hidd el a java még hátra van
még annyira nem,csak ma zavart a kosz előtte mert bejjebb tolódott és megláttam mi kandikál ki alóla:DD
no meg később nem lesz időm rá:S
legszívesebben végig henyélném a 6 hetet és azt csinálni amit akarok,de nem tehetem:D ez van:D
még a cuccok se állnak készen pedig veszélyeztetett lettem és elvileg szigorú ágynyugalom a végéig,ahhoz képest napok óta gazolok ma füvet is vágtam és du még a maradék szőlőt is kikapálom:O
bolond vagyok?lehet,de meg kell csinálnia vkinek ezt is...ha fájni kezdek pihenek,ráérek:)
Tényleg, én is sok filmet néztem!
Akkor rád is rád jött a fészekrakás... ;)
Akkor tényleg nincs sok hátra. Én elsőre akkor kezdtem "fészket rakni", folyton pakoltam, mostam... :D
Gondolom táskák összerakva, fel vagy készülve.
Én nagyon vártam a végét, de nem nyüglődtem. A negyedikről naponta min. kétszer lementem piacra, boltba, csavarogni veszélyeztetett létemre. 10 nappal előbb is jött a babám.
Másodikra meg az volt a legjobb időszakom, nagyon aktív voltam! Kényeztettem a lányomat, játszótérre jártunk, sokat sétáltunk. :)
Amúgy egyetértek az előttem szólókkal! :)
:)34.hét és jó lenne túl lenni rajta:D
de nem értem magam,ezután semmir enem esz időm,így h 2.baba:DDD most még tudunk mászkálni bármi, aztán picit kötöttebb napok várnak ránk:P
sétálj sokat, olvass,netezz,filmet nézz, vagycsak ha teheted ülj ki az udvarravagy egy padra és nézd az emebereket...
nekem az első téli baba volt,szinte beszorultam a házba de elvoltam...21.század:D
most meg csinálok mindent, mert úgy látom soha nem érek a végére a 6hét alatt, átmosni minden szekrényt, félrehúztam ma a tűzhelyet is kitakarítani alatta stbstb:D bármit csak elfáradjak annyira h éjjel tudjak aludni mert már az se mindig megy simán:D
További ajánlott fórumok:
- Igaz-e vagy tévhit, hogy ha a kismama sokat simogatja a terhesség alatt a hasát, az koraszülést okozhat?
- Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán?
- Miért használ sok orvos a terhesség megállapításhoz hasi uh-t, ha sok helyen olvasni a kismamák körében, hogy nem lehetett látni?
- Pánikbeteg kismamák, hogy viseltétek a terhességet (első trimeszter)?
- Kismama tippek terhesség alatti hasfájásra
- Jelenleg a terhességük korai szakaszában lévő kismamákkal szeretnék beszélgetni. Valaki?