Kft. vagy Bt. alapítása/adózása előnyösebb? (tudásbázis)
Én akkor is ezt láttam. De bocsi, én kérek elnézést hogy egyáltalán meg mertem szólalni. Hogy meri megengedni magának bárki is, hogy a Tiedtől eltérő véleménye legyen?? Ugyan már...
Amugy nem csak vélemény volt hanem tapasztalat is, mert a barátom a bt vezető tisztségviselője. De a kft-t a szomszédban 1 hónap után szétkapták.
Örültem a szerencsének! További jó okfejtegetést.
Köszi a segítséget, még lehet kíváncsiskodom!
Most az alap megteremtéséért dolgozom.
Kár hogy nektek nem sikerült.
Akkor át kell jegyeztetni a székhelyet. Az alapító tagok minden adata (bejelentett cím, stb) is megvan az alapító ügyvédnél, ill. az okiratokban, a szem.számod, aláírásminták, stb, szóval nem tudsz eltűnni.
Mi most szüntetjük meg a kft-nket, augusztus óta van végelszámolás alatt. nem egyszerű, de jobb, mint a csődeljárás, mert ha csődöltetett kft-d van, 5 évig nem alapíthatsz és nem is vezethetsz Kft-t.
Az alapításhoz igazából 250 E Ft (kétszer beteszed, megvan az 500) és kb 80 E ügyvédi költség kell. Nem vészes igazából. Ami drágább, az ugye attól függően, mit szeretnél csinálni, inkább maga a bolt, szolgáltatás, stb költsége...
Ha konkrétan kérdeznél, írj nyugodtan privit, segítek szívesen, mi hogyan megy.
Köszi.
Én is inkább a Kft-vel "szemezek", persze ha meglesz az induló tőke és itt nem a cégalapításra gondolok.
Ez azért érdekes, mert ha én felmondom a bérleményt, akkor bottal üthetik a nyomomat? Biztosan nem ilyen egyszerű, de a lényeg, a lényeg :).
a székhely kft-nél akár egy irodaházban bérelt iroda is lehet.
Lejjebb, nem tudom, ki írta, de nagy hülyeség!!! a bt kisebb volumenű???? könyörgöm, egy kft-t ha csődeljárás indul, a kft vagyonát viszik...a bt-nél a SAJÁTODAT!!! (a házadat-lakásodat, autódat, bármit...)
Én is kérdezhetek?
A székhely, Kft. esetében lehet bérlemény?
Mindenképpen Kft. A BT-nél akkora a rizikófaktor, amit a mai világban kár lenne felvállalni. A Kft nagy volumenével nem értek egyet. Az pl. akár egy személyes is lehet, míg a BT soha.. pontosan azért, hogy több ember "vállaljon felelősséget" a későbbi teljesítésekért.
A Kft alapítása, későbbi menedzselése sem nehezebb, bonyolultabb, és gondolom úgyis mindenképp könyvelőt vesztek igénybe
adózásilag nem sok a különbség, egyre figyeljetek, de nagyon!
Bt. alapításánál, ha buktok, és csődeljárás indul, a tagok a TELJES VAGYONUKKAL felelnek.
Ergo. Úszik a lakás, ház, autó...
Nem érdemes.
Kft. alapítás 500.000 Ft, amit meg tudtok oldani úgy is, hogy 250-et beraktok, másnap kiveszitek, és megint be... alapítási díja olyan 80 E körül van ügyvédi díj, ilyesmi.
A Bt. olcsóbb, ellenben nem éri meg berikózni, hogy úszik a ház.
Bt.-nél fizetsz amúgy olyan adót is, amit Kft.nél nem.
dehogy kell. kft alapításhoz 500 000 kell, és még annak is csak a felét kell azonnal letenni, a többi ráér, 1 éven belül, vagy aportként.
a fő különbség nem az adózásban, hanem a felelősségben van. a kft. tagjai csak a bevitt vagyon erejéig felelősek, míg a bt. beltagja teljes vagyonával felel.
További ajánlott fórumok:
- A császármetszés vagy a sima szülés az előnyösebb és miért?
- Melyik ruha a szebb és áll előnyösebben?
- Melyik előnyösebb, a mosópor vagy a mosógél?
- Szerintetek konyhába, hagyományos függöny, vagy szalagfüggöny előnyösebb?
- Melyik ház az előnyösebb? Egyszintes vagy kétszintes?
- Vastagabb karon milyen maxiruha az előnyösebb?