Kft, Bt, vagy alkalmazott? (beszélgetés)
Én is utáltam a munkaügyi központba járni, de végülis ár-érték arányban jól jöttem ki :D
Utálatos dolog, de havonta egyszer kibírja az ember, mint más dolgokat is :D
Te tudod.
De egy jó könyv, és telik az idő.
A pénz ugyan nem minden, de ha nincs, az is probléma.
Ebben az esetben kapnál. Kevés ráforditással segithetnél a férjednek és utána nem mindeny hogy a 27 % járulék helyett 2 évig csak 10 %-ot fizetne.
De ismétlem, a TE döntésed.
Tessék kérem munkanélkülinek menni. Utána egy kicsit érdeklődni a hivatlaban, hogy mennyi időre kell annak lenni, és utána felvetetni magad a férjedhez.
Gyesről visszajövő kismamának, aki tartós munkanélküli jár a START - Plusz kártya. A foglalkoztató kedvezményesen fizet utána járulékot 2 évig.
Addig pedig a munkanélküli mellett alkalmi munkavállalóként alkalmazhat. Napi 1000 Ft-ot kell utánad fizetnie, és le van fedezve, ha a boltban segitesz.
De járj utána pontosan. Pl. a férjed könyvelőjénél.
Szerintem időt nyersz, ha felveteted magad munkanélkülire. Addig akár kereshetsz is munkát, vagy segíthetsz a férjednek, és valamennyi pénz is áll a házhoz.
Ha lejár, akkor max. 7 havi minimálbérnyi támogatást pályázhatsz a munkaügyi hivatalnál, ha céget alapítotok, vagy beszállsz a férjed cégébe (ekkor nem lehetsz alkalmazott, hanem csak tag). Én is így kezdtem vállalkozni.
A havi költsége annak, hogy a férjed bt-jében, kft-jében be vagy jelentve havi kb. 30 000 Ft.
jó. csak úgy értettem, hogy simán viszi egyedül a boltot, vagy tényleg szüksége van segítségre??
Én is munkát keresek.... csoda ha találok egyszer
A férjemnek van egy boltja, amit ő csinál egyedül. Nemsokára lejár a gyesem, és munkát nem találok. Mit érdemes csinálni?
Kft-t , bt-t alapítani? Vagy alkalmazottnak vegyen fel? Mennyit kellene utánam fizeteni, ha alkalmazottként venne fel?
További ajánlott fórumok:
- Vajon miért vonzóbbak a fehér köpenyes vagy művész férfiak, mint mondjuk az irodai alkalmazottak? Nektek milyen típusúak a zsánereitek?
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?
- Családtagok vagy az alkalmazottak lesznek kirúgva ebben a helyzetben?
- Kiváncsi vagyok, ki milyen készítményt alkalmazott, hogy szervezetéből sikeresen kiűzze a Candida gombát?
- Szülés után ki milyen mozgást alkalmaz vagy alkalmazott ....
- Vállalkozó vagy alkalmazott