Kézi gőztisztítógép tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Én Romániából vásároltam egy elég profi gépet, nagyon sokféle felhasználásra jó, elsősorban a tisztítási területen.
Itt vásároltam:
Olasz gépek, csúcsminőség, tökéletesen megvagyok elégedve velük. Ha valakinek kell segítség akkor szívesen tudok segíteni, beszélem a nyelvet.
Végül is visszavittem, mert azután, hogy a kupakot le tudtam venni, sajnos nem jött belőle a gőz rendesen, így megváltam tőle, de nagyon akartam egy gépet, ami könnyíti a munkámat, így vettem egy ilyet:
Na, ez szuper!
Ezerrel jön a gőz! És bár nálam nincs lerakódott szennyeződés, de szuper könnyen haladok pl. a konyhatakarítással. Most fogom tesztelni sütő tisztításra.
Pillanatok alatt felmosok vele...
És nagy előnye, hogy nem kell cipelnem, csak húzom magam után, mint egy porszívót.
Na, ezzel nagyon elégedett vagyok:D
Óóóó, ez a túlnyomás eszembe se jutott...
Köszi!
Holnap kipróbálom:DDDD
Megvettem a lidl-st. Elbírom egy kézben, mert aránylag kicsi (mint egy teáskanna), még csak kipróbáltam, de jónak tűnik.
A tusolókabin egyik ajtaját letisztította vele. Szép lett.
Bár meglepett, hogy a fehér huzat, amit rátettem, pont olyan fehér maradt. Ennyire tiszta ezek szerint a kabinom...
Ja, és ablakot is lehet mosni vele, van lehúzó is. Majd azt is kipróbálom...
Remélem beválik, ugyan is a kipróbálás után gondoltam töltök még bele vizet, de nem tudtam leszedni a kupakot, forgott körbe. Visszavittem a lidlbe, hogy kicseréljem, erre ott simán letekertem.
Az érdekes lesz, ha ilyen sokat kell várni arra, hogy kinyithassam...
Fuga tisztításra biztos nem fogom használni, nekem a tusolókabin üvege a lényeg meg a csempe.;)
A padló gőzölő pedig nekem macerás volt nagyon...
Nekem meg a padló gőzölő vált be jobban. Én ezt a kézit nem nagyon szoktam használni. Max. gázsütő tisztításra. Próbáltam fugát is tisztítani vele, szerintem nagyon lassan meg. Vettem egy másik szerkentyűt, ami gyorsan forog, azzal tisztítom a fugát, de az sem megy tisztítószer nélkül.
Én a padlótisztítót nagyon sokat használom. Kb. 15 éve vettem a Top-shop-ban, nem volt olcsó, de nekem nagyon jó. Szőnyegeken is végig szoktam futni, felfrissíti őket.
Köszi!
Azt hiszem megveszem, max. visszaviszem.
egyszer vettem már olyat, ami a padlót gőzöli, az is ott van a képen, de azt visszavittem, mert nehéz volt a használata és sokáig tartott.
Ilyenre gondoltam. Acélból van a test, eléggé súlyos. Ráadásul valahogy úgy van a súlypontja, hogy nehéz függőlegesen tartani a tartályt, bár ennél talán jobban figyeltek rá. Friss illata van használat után.
Utoljára sűrű bordázatú radiátor tisztításához vetettem be nagy reményekkel, mögé dugtam műanyag lemezt, hogy ne piszkoljam össze a falat. Nem lett sokkal tisztább... egy próbát megér. Mutatják ablaktisztításhoz is, de szerintem hideg üveget forró gőzzel tisztítani eléggé veszélyes. Kárpitok esetében csak olyant, ami eleve bírja a forró hőmérsékletet.
Nem tudom, hogy melyik ez.
Amit gőzkacsának hívnak, nem nagy szám... bár a konyhai fugákat szépen kitisztítja, én másra nem használom. Vízkövet forró víz nem távolít el. Szerintem.
Jó régi ez a fórum, de hátha...
Gondoltam veszek jövő héten lesz a lidl-ben, nem drága.
Az elmúlt 3 után a tapasztalatok változtak?
Én amire használnám:
Tusolókabin tisztításra, ami nem túl vizköves, hiszen hetente lesikálom, illetve a csempére és a szaniterekre, azaz fürdő takarításra.
Ablakpucolás, tükör tisztítás, ajtók és konyhaszekrény.
Engem az érdekelne, hogy nehezebb e, mint ronggyal törölgetni, tovább tart e?
Én hetente letörölgetem a konyhaszekrényt is, azaz nem koszos, csak ugye a gőz és por 1 hetes lerakódást kell leszednem vele.
Ronggyal sem küzdök sokat, mert lefújom flóraszepttel és letörlöm.
Illetve, kárpitozott bútorok felfrissítésére használnám. 1 db kanapém van ilyen, amit hetente porszívózok és nyaranta szoktam takarítógéppel tisztítani, ami nagyon nehéz és sokáig szárad.
Begyek és max. visszaviszem, ha még sem válik be?
Ja, eszembe jutott még a sütő ajtaja...
uh... ez nagyon rendes volt tőlük.
Lehet, hogy a csapvíz miatt nem szuperált normálisan? A legtöbbe desztillált víz kell..
Figyelni fogom és feliratkozom hozzájuk :)
Na, minden ilyenre szuper. Nekem pl.a konyhabutor alatti atlatszo fuga a ko esa butor kozott.
Anyum kezebe azert nem adnam, mert igenyel nemi rutint.
Ez a tchibos szuper. Megvan 2 es fel eve, kb.egy honapja vettem eszre,hgy nem muxik rendesen. Jeleztem, visszakuldtem es csereltek, minden komment nelkul 1 heten belul ujat kaptam.
Rugalmasak es sztem ritka pozitiv hozzaallas.
..szerintetek a mosógép m.a. keskeny karimáinál is használható? Ahova a mosószert és az öblítőt öntjük. ....én már a használt fogkefékkel próbálom ezeket a keskeny réseket kitakarítani..
Most talonba hagyom, hogy veszek-e vagy sem mert látom, hogy a vatera is tele van eladó cuccal. ..és igazából a márka név ami megkülönbözteti egyiket a másiktól.
Ugyanazt tudja, ugyanakkora a kapacitása,a bar nyomása stb.
Anyukám 70. szülinapjára gondoltam meglepni, de előtte még magamnak is szerettem volna (ha beválik akkor pláne)
Nekem kétféle is van (volt,kidobtam) egy fillért sem ér egyik sem. Hihetetlen nagy kamú a tv-ben bemutatott kisfilm arról, hogy mennyi mindent lehet vele tisztítani,főleg az ,hogy nem kell hozzá tisztitószer,mert majd a gőz ereje ..............
Nagyon kevés dologra jó,természetesen kell tisztitó szer is hozzá, azzal kombinálva valóban lehet valami eredményt elérni....nekem ráadásul egyik napról a másikra elromlott nem fújta a gőzt,nem érte meg megvenni.Gyönyörű szép állapotban hever a pincémbe......nem tudott megkopni.
Na, ilyen vot' csak sargam van.
A tchibonal sztem erdemes feliratkozni a horlevelre, mert ertesitenek,ha X termeket keresel pl.es ez bevalt -nalunk ;)
Nekem ez van, kényelmes mert nem kell kézben tartani az egészet. Vizkövet nem szedi le az biztos.
Nem kell perceket várni amig bemelegszik. Elötte ennek a márkának a kisebbje borzalmas volt mert állandóan várni kellett hogy bemelegedjen.
További ajánlott fórumok:
- Száraz nedves porszívót vagy gőztisztítót érdemes venni?
- Érdemes ilyet venni egy H2O Mop X5 gőztisztítót?
- A topshopos vagy a Solac gőztisztítót ismeri valaki?
- Érdemes gőztisztítót venni? Ha igen, melyiket?
- Mik a tapasztalatok a gőztisztítóval kapcsolatban?
- Van valakinek tapasztalata a Shark Gőztisztító Mop-pal (Shark Steam Pocket mop gőztisztító) kapcsolatban?