Kezesség és hitel (beszélgetés)
De akkor viszont a Gyes mellett lehet dolgozni.
Ha dolgozott, akkor jár neki, de egyébként csak gyes.
A gyermek 2 éves koráig nem Gyed jár?
Ha jól látom, azt írja, hogy 1,5 éves gyermekkel Gyesen van. Gyes mellett is lehet tudtommal dolgozni (azt nem írja, hogy Gyes mellett esetleg dolgozik).
Szerintem is, de akkor meg azt gondolná, hogy minek adja oda? neki is jól jön az....
Egyébként havi 40 ezer forintot hétvégi munkával még valahogy elő lehetne teremteni szerintem.
Igen, én is olvastam valóban lehetséges hogy ingatlanra vette akkor fel.Én voltam figyelmetlen.
Azt írta, az eszközkezelővel is felvették a kapcsolatot, és devizahitelt vett fel. Ebből úgy gondoltuk, hogy ingatlanra vette fel a hitelt.
Nem is biztos hogy ingatlanra vette fel a kölcsönt,erről nem írt.Lehet, nincs is ingatlan a nevén!kölcsönt ma már bármire fel lehet venni sajnos:(
Mert a bank le tudja vonni a kezestől. Azzal jobban jár a bank, mintha töredék összegért elárvereznék az ingatlant, ugyanis a fennmaradót még mindig az adósnak kellene tovább fizetnie, akinek ezek szerint nincs elég pénze.
Ja kerem... ugy igernek, fogadkoznak; meg a goncolszekeret is...
Sokan mennek el, es eveken at semmi gond.
Sajnos egy-egy mindig akad, aki beleszalad a gereblyebe.
Persze ebben egyetértek, én sem hagynám annyiban, valahogy próbálnám rendezni a dolgaimat. De azért a kezesnek is tisztában kellene lennie azzal, hogy mit vállalt.
Ezt nem értem. Ha tartozik a banknak és nem fizeti akkor hogyhogy nem árverezik a lakást?
Volt egy nyugalmazott egyetemi tanar baratnom, aki kezesnek hivott 2 m miatt. Elutasitottam. Azota alig beszelunk. En viszont nyugodtan alszom.
Hát igen... jogos. A jó emberek meg megszívják.
Ezért használtam ezt a jelzőt....
A kezes meg jót tett vele, nélküle fel sem tudta volna venni a hitelt.
És adósunk még most sem azon kesereg, hogy nem tud fizetni, hanem közli, hogy a kezes ezt vállalta, és kész.
Hát persze, hogy ez a legkényelmesebb.
Sokszor elképedek, hogy mennyi g.nya ember létezik....
Vagy az adós kérhetett volna futamidő hosszabbítást.. De úgy tűnik, neki az a kényelmesebb megoldás, ha más fizet helyette.
Azt mondta, hogy tőle is vonják, nem? Azaz van jövedelme. Most csak annyit kellene tenniük, hogy bemennek a bankba, kötnek egy megállapodást, hogy az adós fizet, így senkitől nem tiltanának.
A végrehajtóval is lehetne beszélni/megállapodni....
A kezesnek "csak" 40 ezret kellene adnia havonta, ha az adós rendes lenne, akkor elvállalna egy melót ennyiért és odaadná a kezesnek, de úgy tűnik, hogy szerinte azt vállalta a kezes, hogy helyette kifizeti. Nagy tévedésben él!
Bár visszakövetelni nem tudja bíróságon sem...
Viszont amint van jovedelme azonnal lecsapnak ra;
Az a nagy kérdés, hogy milyen összeget vonnak le a kezestől összességében. Több milliónál azért megéri bírósághoz fordulni, de ha pl. pár százezer forintról van szó, akkor lehet, hogy többe kerül az ügyvédnek és a perre kifizetett díj, mint maga az összeg.
Igen, sajnos én is erre a következtetésre jutottam, de azért esetleg egy másodhelyi jelzálogot rátennék az ingatlanra, hogy ha valaha az ingatlan eladására kerül sor, akkor legalább valaha az utódom visszakapja azt a pénzt.
Igazából csak azért nem tudod perelni az adóst, mert ha lenne pénze, akkor a bank tőle vonná a törlesztőt. Egyébként szerintem jogos lenne visszaperelni a saját pénzedet, ha kezesként tőled vonták a törlesztőrészleteket. Vagy legalább egy jelzáloggal meg kéne terhelni az ingatlant a kezesnek is.
Ha én lennék ilyen hezetben,bár sosem voltam, minden követ megmozgatnák, hogy fizetni tudjak,akár milyen állást elvállalnék, hogy pénzem legyen és nem háborognék ha a kezes jogosan kéri vissza a pénzét tőlem.De sokan haláli nyugalommal csak ülnek a babérjaikon, hiszen valaki fizeti helyettük a hitelt!Ez a nem mindegy, a hozzá állás!
És ha a munkáját is elveszíti? Akkor nincs miből levonni....
Viszont ha van birosagi itelet a visszakoveteles jogossagarol, akkor levonas lejarta utan ervenyesitheti a jogat.
De ha nincs miből fizetnie a hitelt akkor neked sem tudná visszaadni amit helyette kifizettél, hiába perelnéd.
Nálad a pont!Erről szól a kezesség.Ennyi erővel akkor egyetlen adós se fizessen mert majd a kezes kifizeti helyette a hitelt??Ne már!Igen is polgári peres úton visszakövetelheti a kezes az adóstól amit helyette befizetett,és jól is teszi!Segít azzal hogy kezességet vállal, és a végén ő fizet rá!Én is visszakövetelném adott esetben,ha így járnék!
Én azt mondom,hogy azért nem mindig a bank a hibás!
Sokan ész nélkül több 10 millát felvettek és fel vannak háborodva,hogy fizetni kell!Bezzeg akkor nem háborgott mikor a bank átutalta a millákat!!
Évekig osztottam szoroztam gyököt vontam,mire bele mertem vágni egy hitelfelvételbe!!
További ajánlott fórumok: