Kezdő anyáknak: ami a könyvekből kimaradt! (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ezt megértem , én sem bírom az ilyeneket végighallgatni/nézni...meg az állatkínzást...
az én drágámat bántaná valaki, kettéhajtanám az tuti :)
Ja ja értem én...:)
Nem szőkés az...
Én még egy reklámon is bírtam sírni.
Férjem mindig csodálkozott, én meg kikértem magamnak, hogy nem vagyok hülye csak terhes!:)
Most kaptam kölcsön egy filmet, szülésekről szól, valami gyönyörű. Telesírtam kb. 4 zsepit, mondtam is magamban, ha terhesen néztem volna, akkor kb. ez 4 csomag lett volna.
És ez valahogy nem hagy nagyon alább, miután gyermeked lesz akkor sem. Én azóta egyszerűen nem bírom a gyermekbántalmazásos, gyermekbetegséges híreket meghallgatni. előtte is rosszul érintett, de mióta gyermekeim vannak... szóval nagyon nehéz.
Na ez már jelenthet valamit. Emlékszem az első terhességemnél a férjem pálinkát ivott és a szagától majdnem kidobtam a taccsot.
Szóval ezek a szagtól való undorodások az első jelek....)
Én is gratulálok!!! nekem ez is egy rossz szokás, ahogy a kávé... nyilván lelkileg rögtön átáll az ember, hogy nem szabad...stb... de a párom is dohányzik...
jaaaa, képeljétek, tegnap este ahogy cigizett a párom, annyira zavart a füst hogy kértem oltsa el :D
Ma meg extra érzékeny vagyok :)
Én kávéztam, napi 1-et. Mivel nagyon alacsony a vérnyomásom még ajánlották is. De nem többet.
A cigi viszont tényleg nagyon veszélyes. Arról jobb előtte leszokni, mert állítólag 1 év kell, hogy kipucolódjon az emberből.
Én ittam kávét, de kevesebbet, mint azelőtt... Amíg dolgoztam, muszáj volt, mert ott aludtam vna el, de itthon már próbáltam hanyagolni!
Cigi... MUSZÁJ letenni!!! Ennyi! Csak erre gondolj!!!! És, mikor megkívánod, biztos rossz lesz (nekem az volt), de hidd el, ahogy telik az idő, egyre könnyebb...addig rágcsálj répát:)
Folyamatosan jutnak eszembe kérdések :D
Aki dohányzott mielőtt várandós lett, hogyan tudott "megszabadulni" a rossz szokástól? Persze nyilván a baba egészsége a leg fontosabb, és egyértelmű hogy nem dohányzik a mama, de maga az érzés, hogy szeretnél rágyújtani, hogyan iktatható ki?
Szabad-e kávét inni? Vagy innentől kezdve át kel állni a teára, hisz abban is van koffein.
Ma már nem feltétlenül van beöntés. Nálunk megkérdezik, hogy szeretne-e a kismama. Én pl. kértem, mert abbamaradtak a fájásaim és úgy gondoltuk lehet hogy visszahozza. mOndjuk nem így történt... Egyébként max. kellemetlen, de semmi különös. Szerintem kellemetlenebb kitolás közben odacsinálni, már bocs.
Borotválást megcsinálta a férjem itthon.
Felmerült még kérdés!
A beöntés és a borotválás. Minden esetben van?
Vagy legalább a borotválást otthon megcsinálhatja az ember?
Én is 23.5 órát vajúdtam...már majd megőrültünk, hogy mi lehet a babával! :(
Nálunk anyám ágán van iker, elég sok, de minket elkerült az áldás...:)
Én átlagosnak vagyok mondható (168 cm, régen 51 kg- szülés előtt közvetlen 80 kg..), de 3. babóca 4420 grammal (hozzá 54 cm) lett sima szüléssel, és szerencsénkre! addig rángatták a gyerek vállát, hogy a végén mégsem kellett törni.....
Elvileg gátvédelemmel szültem volna, a baba feje egyszer visszacsúszott a mérete miatt, másodjára belenyúlt a doki a hasamba, hogy tartsa (baromira fájt!!!!!!), amíg a "gátat védik", de persze nemjött össze...akkora vágásom lett teljesen bevérezve, ödémásan, mint a tejút..:(
Mi van akkor egy majd' 5 kg-os babánál?????????
:D én majdnem 5 kilóval születtem... számomra rejtély hogy fér ki egy ekkora gyerek azon a kis lukon :D
a párommal mindketten elég szép nagy darab emberek vagyunk... szóval elég sanszos h ekkora babánk lesz... jesszus... most belegondoltam :D
Amazon? Aha, kértem, mit kértem könyörögtem a dokinak, hogy EDA-t, meg császárt!!!! :D Szegénykém meg hívta Atim, hogy nem bírom a fájdalmat. Ő mit szólna, ha 2-3 percenként tökön rúgnám????
Beszélj dokival, ha nem megy, császár, nem leszel se kevesebb, sem a gyerek betegesebb ha így szülsz. Én irigyeltem a császáros nőket, mert 2-3 nap már simán flangált, én meg még mint aki betett.
:) ezt én is kérdeztem. Nem lélegzik bent, oxigént a köldökzsinóron keresztül kap.
Magzatvíz, nálam szivárgott. Mintha bepisiltem volna, nem tudnám visszatartani a vizeletet... :) Utcán? Érdekes lehet! De nagyon nagyon ritkán történik, nyugi!
További ajánlott fórumok:
- 4 napja kimaradt a mensim, a teszt negatív. Reménykedhetek még?
- Milyen könyvekből tudnék megtanulni rajzolni teljesen kezdőként?
- Milyen könyvekből tanulnak a Bárczin az első féléves, levelezős, alapképzéses gyógypedagógusok?Konkrét szakirodalmi követelmény-lista?
- Mi hiányzik a várandósságról szóló könyvekből?
- Milyen könyvekből lehet angol középfokról felsőfokra tanulni és mennyi időt vehet igénybe?
- Gyógyászati segédeszköz forgalmazó tanfolyamon milyen című könyvekből tanulnak?