Milyen könyvekből tudnék megtanulni rajzolni teljesen kezdőként? (tudásbázis kérdés)
Kineziologiat tanultam (ez amugy nem hokusz-pokusz) es lett vna lehetoseg jobb agyfeltekes rajzolasra... Azon nem vtam, de lattam az eredmenyeket, akik reszt vettek.
En kezmuipari suliba (is) jartam, szval igen, tamogatom, meglehet, csak ott egyszerubb a folyamat.
Ez meg van nekem, de eszembe nem jutott volna rajzhoz ajánlani :) A jó pap is holtig tanul.
De,letölthető.
Próbáltam a linket beszúrni, de nem engedélyezik.
Menj el egy jobbagyféltekés, vagy dinamikus rajztanfolyamra. (A Betty Edwards könyv amúgy jó, de ha nincsenek rá éveid, akkor tanfolyam)
Annál gyorsabban nem fog menni a dolog, és ha magad próbálod könyvből nem lesz visszajelzésed. A rajznál nem csak a körvonalak pontossága, hanem a fény-árnyék pontos látása nagyon fontos, amit, tapasztalatból mondom, nem fogsz tudni magadtól rendesen elsajátítani. Ha nincs visszajelzés, hogy mit hogy kell, akkor ha nem tudsz rajzolni, nem fog menni. A 70 éves anyám 1 éve tanult meg rajzolni, és egyre jobban megy neki, már bármit meg tud rajzolni. Még messze nem tökéletes neki, de ahhoz képest, hogy 70 évig a pont-pont-vesszőcskét is simán elrontotta, szóval ahhoz képest tökéleteset rajzol.
Ezt rajzolta legutóbb:
Én könyvek helyet azt javaslom, hogy szoktasd magad arra, hogy amit nézel, azt lásd is!
Anélkül egy kacsát nem lehet lerajzolni, hogy meg ne figyelnénk a testét, a fejét, nyakát, lábát, az arányait, mozgását. De akár egy fűszálat sem lehet vaktában lerajzolni. A fákat, épületeket, tájat, az embert is előbb meg kell figyelni. A megfigyelést nem helyettesítheti egyetlen könyv sem.
A legnagyobb művészek is először megfigyelnek, tanulmányoznak, tanulmány rajzokat készítenek, míg végül elkészül a végleges kép.
A rajzok a valóság lemásolásai.
Jó ötlet, ha valaki a saját kezét kezdi el lerajzolni.
Én az egészből indulnék ki, (a kéz esetében ez egy ovális) ebben helyezném el az ujjakat a megfelelő arányosságban. De persze előtte alapos megfigyelés: elhelyezkedés, arányok, méretek stb.
Szóval a valóság a legjobb "könyv" szerintem.
En is ezt akartam javasolni!
Forumindito:
Menj el egy kinezes tanfolyamra, brutalis valtozas egy tanfolyam alatt.
ALAKRAJZ Emberábrázolás kézikönyv /John Raynes
Ez a könyv az emberi test ábrázolásának részletes kalauza.
Van emberi arc ábrázolás is, azt most ajándékoztam el, nem tudom kinek a munkája, viszont, ha bemész egy könyvesboltba, de jobban jársz, olcsóbban is hozzájuthatsz egy antikváriumban és az eladók segítségét kéred a témában, rengeteg könyvet fogsz találni.
Sok sikert a tanuláshoz. :)
ui. Én a másolást nem igazán ajánlom, mert nem fogsz tudni "látni, érezni". Megvannak adva az arányok a rajzolásnál, ha magadtól nem megy, jobb, ha elmélyülsz a tanulásban kicsit.
Másoló szeretnél lenni, vagy a meglévő készségeidet fejleszteni?
Végy egy füzetet és egy ceruzát, tedd ki magad elé a bal kezed és kezdj el rajzolni!:)
A másoláshoz a neten is le tudsz tölteni négyzetrácsos rajzokat és azokat lemásolod.
További ajánlott fórumok:
- Babatervezés 2021-2022 kezdőként
- A csábítás művészetét hogyan lehet megtanulni?
- Szeretnél megtanulni vakon /szakszerűen gépelni?
- Kezdő anyáknak: ami a könyvekből kimaradt!
- Hogyan lehet egyszerűen (könnyen) megtanulni meditálni?
- Szeretném megtanulni a csirkevágást tud nekem segíteni valaki? Ti hogy csináljátok?