Kezdjük együtt az életmódváltást június 27-től (beszélgetős fórum)
Mi az, hogy jól álljon be? Azok az arányok sablonosak. Kizárt, hogy mindenkinek jó legyen. Ráadásul nagyon magas a szénhidrát benne és kevés a zsír.
Mondjuk arra tényleg jó, hogy ha valaki azt hiszi, hogy nem eszik elég sok szénhidrátot, zsírt vagy fehérjét, de a valóság az ellenkezője, akkor az látszik.
Érdekes amit írtál, látod azt nem is számoltam, hogy mennyi minusz kcal volt az 1kg leadása alatti idő, de utólag visszanézem.
Felfele meg szintén...csak élveztem az evést. :-)
Alapvetően én azért kezdtem el ott vezetni, mert jó dolognak tűnt (bár kissé macerás) és így legalább kiderült, hogy túl keveset ettem (ami amúgy nekem soknak tűnt).
Nem a jóslatról van szó. Az elmélet az, hogy 7000 kcal mínusz eredményez 1 kiló mínuszt (mert a zsírsejtek nem tisztán zsírból állnak).
Csak éppen nem eredményez nálam ennyit, mert akkor 20 ezer fölött már 3 kilót kellene mutatnia mínuszban és messze nem így volt. Arról nem is beszélve, amikor 2 nap alatt csináltam összesen 1 ezer kalória pluszt, akkor meg 3 kilót ment fel a mérleg. Nyilván víz volt. Ezt le is dolgoztam utána pár nap alatt.
De hosszú távon se akaródzik működni, így aztán úgy döntöttem, hogy számomra csak macera és nem töltöm vele az időmet tovább.
Mondjuk, ha valami haszna lenne, esetleg az, hogy tovább vezetve látszódna, hogy az étrend változtatásával, milyen eredményt érek el, menyi idő alatt. Egyfajta dokumentáció.
Ezen még gondolkodom, végül is naplózni jó, könnyen visszanézhető, még diagram is van hozzá. Majd meglátom, hogy lesz-e kedvem hozzá.
Akkor nem tudom, nálam működik.
Persze én nem eszem mindent, de amit elfogyasztok, azt én is becsületesen beírom.
lehet, hogy itt van a vau elásva. :-)
Azzal, igazából, hogy mennyi fogyást "jósol" nem foglalkozom...lemegy amikor lemegy, a lényeg, hogy mozdul a mérleg.
Ja, és olyanokat nem csináltam, hogy ettem valahol mások által készített kaját és kikerestem egy hasonló receptet, aztán ráfogtam, hogy azt ettem, amelyiknek a legkisebb a kcal tartalma.
Itthon kajáltam vagy ha nem én készítettem, akkor rá volt írva az összetétele. Plusz, ha sportoltam, akkor mértem és azt írtam be, nem holmi táblázatok megközelítő adatait.
Mindig minimumra állítottam a kalóriaigényemet, vagyis semmi aktivitást nem jelöltem be.
En is sokaig bazisoztam. Meguntam. Es most nekem nem is gond a sulyom. Hiaba a lassu fogyas a borom meg nem tudott hozza feszesedni, ezert most az izmosodast tuztem ki celul es a sulytartast. Kb tudom mit es mennyit kell egyek.
De azert koszi, hogy segiteni akartal.
Helló!
Nálam majdnem minden ok, az egészségem vacakol kicsit, de nem gáz a dolog, csak hosszabb idő amig rendbe jövök.
Ahogy írtam van egy másik fórum, ahol kalória számolásal fogynak (nem nehéz, csak a kalóriabázisponthu-n kell vezetni, hogy miből mennyit ettem) és tényleg az volt a baj amit írtam.
Most már többet eszem és lement 3kg, úgy hogy 71 vagyok.
Szia!
Én túl vagyok rajta, most már csak pár nap lesz a hónap vége fele a suli miatt.
Én is tartom egy ideje a súlyom, de vmit nem jól csinálok, mert nem akart elmozdulni a mérleg a 74ről.
Van egy másik fórum ami aktív és ott azt beszéltük, hogy valószínűleg túl kevés a kalória bevitelem. 800-900 kcal volt eddig, most igyekszem feljebb tornázni + több rostot bevinni.
Egy hét alatt úgyis kiderül, hogy használ-e vmit. :-)
Na mi tortent? Mindenki nyaralni ment. En 2 kiruccanast veszeltem at ugy, hogy kozben is sikerult tartani a sulyomat. Erre buszke vagyok. Es arra, hogy vegre nem 5 honaposnak mondtak hanem bombazonak. Persze ez talan tulzas, de jol esett es motival. Ezen a heten igyekszem atlepni a 70esek taborabol a 60asokeba.
Remelem ti is sikerekrol szamoltok be:-)
Jesszusom, Nagyon sajnálom! :-(
Nincs is annál nehezebb, mint amit átmentél!
Büszke lehet a fiad is Rád, nem csak te Rá. :-)
Megértem a helyzetet (bár annyiból könnyebb nekem, hogy van munkám), én 13 éve nevelem egyedül a fiam (sokági anyunál laktunk, de külön kasszán voltunk).
Most komolyan, ha kell navigálás, vmi szólj nyugodtan!
Szegeden még én sem jártam.
Ha Pesten kell navigálás szólj nyugodtan.
Kettecskén szoktatok mászkálni vagy a férjeddel/barátoddal/ismerősökkel/valakikkel?
A nevére emlékszem a meséből, de arra nem, hogy hogyan néztek ki. :-)
Csak 1x láttam, a fiamnak ez a mese akkoriban a nem rossz kategória volt.
Madagaszkár legnagyobb ragadozója. Még a rajzfilmben is azzal riogatják a makik az állatkertből érkező oroszlánt.
Ezek szerint nem láttad a Madagaszkár című rajzfilmet. :(
Én mondjuk a fosszát régebb óta ismerem, minthogy a rajzfilm miatt elhíresültek volna. Alig van pár belőlük Európában, azok is mind a Madagaszkári Állam tulajdonát képezik. Nagyon érdekes, olyan mint egy óriási, izmos csupasz kutyafejű macska :DDD
Persze, nem akarlak lebeszélni a Fővárosi Állatkertől:))
A Planetárium előadásait is érdemes megnézni a neten, hátha valamelyik érdekelne benneteket. A fiúk különösen vonzódnak a csillagászathoz általában.
További ajánlott fórumok:
- Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak!
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!
- Már csak az életmódváltásban hiszek. Belevágunk együtt?
- 2011 júniusától életmódváltoztatás
- Kezdjük együtt a diétát 2013. június 27-től