Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni! (beszélgetés)
Miért?
A tarhonya nem tészta?
A tésztaféle+krumpli megszokott kombináció.
Cukkíni szezonban lehet csinálni cukkínis rakott palacsintát, szintén nagyon laktató és finom.
Sűrűbb palacsintatésztát kell csinálni, belekeverni a lereszelt, kinyomkodott cukkínit, majd kisütni a palacsintákat. Kevés bacon v. más húsos szalonnát kis kockákra vágva megpirítani. A palacsintát tűzálló tálra rakjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk pirított szalonnával, kevés reszelt füstölt sajttal. Így rétegezve rakjuk egymásra a palacsintákat,, majd a tetejére tejföl és reszelt sajt kerül. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-12 percig sütjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Előtte lehet valamilyen könnyű leves v. gyümölcsleves, ez pedig eltelít és nagyon finom.
Csinálj fóliás csirkét:
Hozzávalók (8 fóliacsomaghoz):
4 egész csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, só, őrölt (fehér)bors, pirospaprika, 1 dl étolaj.
Elkészítés:
A csirkecombokat félbevágjuk. A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk. A megtisztított vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. Sóból, pirospaprikából és őrölt borsból 5-3-1 arányú keveréket készítünk: 5 mokkáskanál sóhoz 3 mokkáskanál pirospaprikát és 1 mokkáskanál őrölt (fehér)borsot keverünk.
8 nagy alufóliatéglalapot készítünk elő (a lapok hosszúsága kb. kétszerese legyen a hagyományos alufóliatekercs szélességének).
Az alufóliadarabok középső részét vékonyan megkenjük étolajjal. Minden alufólialapra néhány krumplidarabot, negyed vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát és egy fél csirkecombot rakunk, amit jól beszórunk az előkészített fűszerkeverékkel.
Ezután az alufóliából batyut csinálunk.
A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Ezután egy batyut óvatosan kibontunk (a forró gőz miatt óvatosan), villával megszúrjuk a húst, hogy átsült-e. Ha átsült, az összes batyu tetejét kibontjuk, és visszatesszük őket a sütőbe még negyed órára pirulni.
Az ételt az alufóliában tányérra téve tálaljuk.
Szalonnaszeleteket is tehetünk a csirkés batyukba. De variálhatjuk ezt az ételt úgy is, hogy más zöldségeket - karfiolt, brokkolit, zöldpaprikát, gombát - is teszünk a csirkecomb mellé.
Amikor olcsó a cukkini, akkor szoktam csinálni cukkinis tojáslepényt:
50 dkg cukkini
6 tojás
4 szál újhagyma v. egy vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
bazsalikom, bors, só
Pirítsuk meg a felszeletelt hagymát 4 evőkanál olajban, adjuk hozzá a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk még 5 percig.
Keverjük össze a tojásokat sóval, borssal, a sajttal, és a bazsalikommal, majd adjuk hozzá a cukkinit is.
Töltsük egy kerek sütőformába és süssük 200 fokon 15 percig.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Lehet kis krumplit is reszelni bele, nem rontja el.
Szia!
Ezt a májat én szoktam úgy is készíteni, hogy teszek bele zöldborsót (mirelitet sokszor lehet akciósan venni), pár marékkal. Az is szaporítja az ételt és igen finom vele.
Másik finom és laktató: a tojásos krumpli - a tojásos nokedli mintájára készül.
Krumpli karikára szelve, bő, forró olajban v. zsírban ropogósra-pirosva sütni (a zsíradék felhasználható utána más, krumplis ételek főzéséhez v. sütni még benne). Átszeded egy nagy serpenyőbe, átforrósítod, ráöntöd a felvert tojást, és kevergeted, míg a tojás a kellő állagúra szilárdul (ki keményebben, ki lágyabban szereti).
Tehát nem rásütöd egyben a krumplira, hogy lepényszerű legyen, hanem a tojás kis morzsákban eloszlik a krumplin, úgy mint ahogyan a tojásos nokedlin is.
Állati finom szerintem - és a család szerint is. Bármilyen savanyúsággal, salátával kiegészítve kiadós lakoma.
az más mint a paprikás krumpli...:)))az virslivel nokedlivel van
a tarhonyás meg csak tarhonya lepiritva és karikára vágott krumpli egy kis vegeta só egész hagyma és zeller levél!!
Lehet bizony:)ime egy pár ötlet
paprikás krumpli
tarhonyás krumpli
tojásos nokedli
Persze! Nagyon egyszerű.
Vörös hagyma kell hozzá. Hogy mennyi, az a májtól függ, de én szeretem jóóóó sok hagymával. Felaprítod kis olajon megpirítod, ha gondolod tehetsz bele 1db paprikát, meg paradicsomot, az íze kedvéért. Mikor a hagyma üveges lett, szórsz rá piros paprikát, aztán bele teszed a felvágott májat. És kb. ennyi. Én szoktam bele még fokhagymát nyomni a vége felé. Lehet rakni még bele majorannát, de anélkül is tök jó szerintem. Meg bors. És só is ízlés szerint, de azt is csak a végén, amikor már elkészült, nehogy kemény legyen a máj.
na ez nem is kérdés, nekünk nem kell szerencsére spórolnunk, de kb 5évben 1x ha rendelünk kaját, a saját pizza/ lángos stb istenibb bármelyik rendeltnél(és legalább tudom miből van!!!)
amúgy pl a mi lángos receptünk nagyon olcsó, kefirrel készül, laza és könnyű
Resztelt máj? :) Imádom a resztelt májat, és isteni finom.
Tesco és hasonló helyeken a májnak 300 ft kilója! Kell még hozzá jó sok vörös hagyma, esetleg 1-1 db paprika, paradicsom, az íze végett, némi fokhagyma, só, bors... Filléres kaja, és nagy adagot lehet belőle csinálni.
Kicsit drágább, de ismét isteni finom:
Májat kicsi ujjnyira szeleteled, és füstölt bacon szalonnába tekered egyeséve. Sütőpapírra teszed, semmi nem kell alá, se só, se bors, semmi! Pikk-pakk elkészül, és marha finom. Grillen különösen. :) Bár a bacon sajnos nem túl olcsó, de még így sem annyira vészes szerintem.
Ó, egyik barátnőm Erdélyből jött, és náluk szokott lenni saláta leves... Hogy én azt hogy imádom. Hogy az mennyire finom... uhhh
Kérnék egy receptet, ha nem baj, és ha van. :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsünk egymásnak, hol vannak mintaboltok ahol olcsón lehet vásárolni?
- Varráshoz hol lehet olcsón szövetet vásárolni?
- Hol lehet olcsón, jó minőségű konyhabútort vásárolni?
- Kerti 3 m-es csúszdalapot szeretnénk vásárolni. Tud valaki segíteni hol tudnánk ilyent olcsón venni? (csak csúszda lap)
- Hol lehet olcsón összeszerelhető Honda autó maketteket vásárolni?
- Hol lehet olcsón vásárolni tresszelt európai hajat Budapesten?