Kertépítés, kerttervezés (beszélgetés)
Az attól függ, hogy mennyi a földmunka, mennyi növényt szeretnél, egyéb kerti berendezést szeretnél-e (kertitó, pergola, lugas stb...)
Ha gondolod akkor nézz utána a neten Megyeri Szabolcsnak, ő biztos tud majd segíteni. (:
Na, igen... a talajt szerintem fel kell tölteni, mert az előző tulajdonos telehordatta kövekkel. Mögöttünk 150 m-re folyik a Bodrog, előttünk 50 m-re termálfürdő van, mellettünk pedig rét.
Ötleteim vannak, és gyakorlatilag állandóan úton vagyok, így ha mindenhonnan hoznék valamilyen növényt,amerre járok, akkor meg is lenne a kert, de ez számomra nem ilyen egyszerű. Mint mondtam időhiányos vagyok. :(
Régebben foglalkoztam ezzel a szakirodalommal.
Függ a talajtól, a fekvéstől, a mikroklimától, milyen stílust (angol, francia, mediterrán, stb.),hangulatot szeretnének. A kertépítés egy folyamatos munka éveken-évtizedeken át.
Színek, formák, hangulatok kompozíciója.
Hát ha szakembert akarsz akkor igen:) (Különben én is tájépítészként végeztem, de nem kert hanem tájvédelem és tájrehabilitáció szakirányon.)Kivitelezéshez viszont kertépítő kell majd, de az alegjobb ha olyan céget találsz, ahogy mind a kettő megvan:)
Szerintem elkezdheted összeírni kedvenc növényeid, milyen funkciókat szeretnél a kertbe. Mondjuk a kutya általában nem egy kertbarát dolog, de ez inkább nvelés kérdése.
4 éve már építési terület a kertünk, de ha minden jól megy, akkor nyár elején teljesen kész lesz. A kert viszont silány és katasztrófális. Sehol egy fa, bokos... semmi nincs. És rengeteg növény szeretnék, csak nem tudom mit hová lehetne ültetni + van 3 kutyánk, ezért arra gondoltam, hogy kertépítőket hívok, de néztem 1-2 oldalt és nem jutottam előrébb.
Szóval, akkor tájépítészt kell keresnem... :)
Sziasztok!
Terveztettetek már kertet kertépítő "csapattal"? Mennyire voltatok velük megelégedve?