Kérlek segítsetek.Mit jelent ez?Sajnos latinul van (beszélgetés)
Köszönöm, de egy kicsit pontosabb kéne,mint google meg webfordítók. :S
Potentior est voluntas dolor
Voluntas est fortior quam dolor ezt találtam, nem biztos hogy jó
"Az akarat erősebb a fájdalomnál." Ezt a mondatot,ha valaki lefordítaná megköszönném . :)
Igazán nincs mit. Most én is megyek, de ha van kérdésed várom.
Sziasztok
Az én lányom elmúlt már 9 hós, amikor 1 héten belül felült, felállt és elkezdett mászni. Addig ezeket nem csinálta. Látta folyamatosan a védőnő és a gyerekorvos, nem küldtek sehova bennünket, most 7 éves sportosztályos - kézilabdázni jár hetente 3x + mazsorettezik. Az óvodában azt mondták, hogy az egyik legjobbmozgású gyerek.
Szerintem nem kell megijedni.
kiczit lépnem kell mert síííír de jövök majd vissza..Köszönöm nagyon hogy segítettél!!!
de a valóságban igen,én ezt látom csak...
Szia!A dévényes csajszi mondta hogy hipotón-túl lazák az izmai
Most olvastam a topicot. Jól értem, hogy annyi a gond, hogy 9 hósan "még csak" kúszik és félig ül?
Amikor egy hypoton baba feláll akkor az már siker. Ha már lépeget akkor az már győzelem, ha fut akkor meg győzd utol érni... :-D
Félre a tréfával. Ha feláll, sétál akkor már nyertetek. Akkor az már azt jelenti hogy nem lazák az izmai, és elbírják a testsúlyát. Ha ezt 1 évesen teszi az is jó, de ha csak 16 hónaposan mint a nagypapa, akkor sincs nagy gond.
Domi 36.hétre volt 3460g és 50cm,sztem elszámolták.
laza mindenhol,na akkor egyszóval ha feláll és lépeget akkor megnyugodhatok?
Szerinte nincs gond szellemileg,bár még csak fél óráig látta Domit.
Megelőztél. Ha a dévényes ezt mondta akkor így is gondolja!
Ezeket a kérdéseket inkább a dévényesnek kellene feltenned, aki vizsgálta őt. Ő látta, foglalkozott vele. Ez az őszinte válaszom, nem köntörfalazás. Viszont! Ha te már az első alkalom után úgy érzed hogy jobban mozog, ügyesebb, akkor minden esélye meg van arra hogy akár 6 hónapon belül behozza a lemaradását. Nagyon sok olyan koraszülöttet láttam akik igen kicsi súllyal születtek (450-500gramm) és 3 éves korukra a mozgásuk ugyan olyan mint a 3éves társaiké. Sokat kell velük foglalkozni, be kell tartani amit a dévényes mond, és akkor nagy a valószínűsége hogy minden rendben lesz. A dévényes egyébként mit mondott azon kívűl hogy hypoton?
a dévényes azy mondta hogy nem súlzos eset és rendbe lehet tenni,csak arra kell figyelnünk majd hogy mindíg erősítsük őt
azy mondták 5ös skálán kettes kb
semmiből csak szeretnék mindenre kiterjedő választ kapni..kicsit meg vagyok ijedve.Nem tudom mire kell számítanom a gyakorlatban.A nagyapja is 16 hónaposan állt fel,de akkor még nem foglalkoztak ilyennel.Szeretném ha őszinte lennél...mozgászavaros meg ilyenre gondoljak??Vagy csak nem lesz annyira ügyes mint a társai?Egészséges gyerekekkel járhat együtt?
azt hogy mikorra hozza be a baba attól függ hogy mennyit foglalkoznak vele, illetve hogy mekkora fokú a lemaradása
szellemileg egy dévényes nem tudja fejleszteni. De azt miből gondolod hogy szellemileg baj lenne a babával?
kicsit később fog majd mindent csinálni...de 3 éves koráig behozza már,nem?Vagy ey ennél súlyosabb dolog???
a gyógytornász érzi azt hogy feszes vagy laza egy baba, illetve hogy ezek csak az izmokra vagy az izületekre is kihatnak e.
egyre ügyesebb lesz, erősödni fognak az izmai, nem lesz annyira laza, a gyakorlások hatására ügyesen fel fog tudni ülni, majd állni.
azt hogy hipotón meg tudja állapítani egy gyógytornász?
de konkrétan ez hogy néy ki?Mit fogok látni nála?Miben lesz más?
a floppy baby-ket tudtommal csak erősíteni lehet, de tünetmentes soha nem lesz. Egy hypoton babát a Dévényezéssel és otthoni tornával nagyon szépen fejleszteni lehet, és ügyesen be tudják hozni az elmaradásukat. Kitartás kell és sok torna (persze csak amennyit a dévényes enged)
egyszer voltunk eddig de rögtön láttam javulást
ettől az enzimtől lehet amit vizsgáltak?Bár akkor azt mondták hogy rendben van....ha esetleg floppy baby akkor ha rendbeteszik a mozgását akkor ennyi volt és gyógyult?Agyilag jelent ez vmi sérülést?Bár én épnek látom őt...pápázik,gagyog,ha megkérdezem melyik a cica rámutat...
További ajánlott fórumok: