Kérlek, aki volt már BME-s gazdasági középfokú nyelvvizsgán, írjon már néhány dolgot róla. Főleg a szóbeli érdekelne, hogy milyen volt. (beszélgetés)
Túl vagyok rajta!! :D
Tényleg pozitív élmény volt!
Köszönöm a biztatást!
pénteken lesz az írásbeli és nagyon készülök rá!
Sziasztok!
Háááát, azért szeretik, ha pl az EU szervezeteinek, tisztégeinek a hivatalos nevét, a tisztségviselők nevét, a fő funkciókat tudod.
Vagy hogy milyen tipusú foglalkoztatások vannak a munkaerőpiacon, vagy milyen tipusú adók ill. adózás.
Szóval némi spéci szókincsre szükség van.
Sok sikert!
Sziasztok!
Én holnap megyek szóbelizni, és egy kicsit be vagyok rezelve....Pénzügyes vagyok és van olyan témakör amihez még az anyanyelvemen sem nagyon tudom hozzászólni. Olyan kérdésem lenne,hogy csak a száraz tényekre kíváncsiak, vagy a saját megnyilvánulásra is?
Köszi!
A szituációs feladat lutri. Nem hozzák nyilvánosságra, hogy mi szokott lenni. Egy biztos, hogy más téma, mint a "kifejtős" feladat. Azaz nekem a munkaerőpiac témához marketinges szituáció volt. Nem ördöngősség, főleg, ha a témákat jól átgondolva tanultad, nem pedig egy könyvet magoltál be. Ha a "gazdasági szókinccsel" rendelkezel, akkor egy 2-3 perces párbeszédet össze tudsz hozni.
Mikor mész?
Szia,
20-30 percig tartott.
Röviden be kellett mutatkozni: ki vagyok, mit csinálok, miért vizsgázok. Munkámról érdeklődtek: milyen cég, van-e főnököm, beszélek-e angolul a munkatársakkal. Éppen babát vártam, arról is kérdeztek: hogy vagyok, mikor érkezik a baba, fiú vagy leány.
Aztán tételt húztam. Kaptam pár perc felkészülési időt, aztán önállóan ki kellett fejteni a témát (munkaerőpiac). Nekem nem kérdeztek bele.
Aztán szituációt kellett választani, háromból lehetett. Ez ugye párbeszéd az egyik vizsgáztatóval. Itt is van pár perc, hogy összeszedd a gondolataidat. Nekem prezentációt kellett tartanom, egy új termék bevezetéséről, meg kellett érvelni, hogy miért/milyen kiszerelésben dobjuk piacra, hogyan folyt piackutatás, milyen eredménnyel, blabla.
Nem kekeckedtek, segítőkészek voltak. Kellemesen éreztem magam közben, nem "vizsga" élmény volt.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- TELC középfokú nyelvvizsga
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Angol középfokú gazdasági nyelvvizsga - Szövegalkotási feladat (Esszé írás)
- Mik a tapasztalatok a Corvinus angol középfokú gazdasági nyelvvizsgáról?
- Corvinus Egyetem által szervezett OECONOM angol középfokú gazdasági nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam