Keresztelő: kinek illik ajándékot adni? (tudásbázis)
..nahát akkor nincs is mit kérdezni és válaszolni :D :D
El van döntve a kérdés :)
Nálunk szokás, az én Anyukám is kapott, pedig ő is vendég volt, nem együtt laktunk, mikor az én szülinapjaim voltak.
Sőt, mikor a fiam születésnapjait tartottuk, akkor is kaptam én is, anyukám is.:))
A keresztelő után van otthon egy ebéd, nem?:)
A templomban nem háziasszony, de ANYA !
Keresztelőt a templomban szokás tartani, ott nem "háziasszony" az anya...
3 éve volt a felnőtt lányom és a két kiskamasz unokám keresztelője. Akkor nekem is kellett volna virágot kapnom? Érdekes, nem hiányoltam.
Sőt a kislányok keresztanyjuknak is akkor volt a keresztelője!
És senki nem kapott senkitől semmit. Illetve imakönyvet mindannyian kaptak a plébános úrtól.
Köszönöm a tanácsot mindenkinek.
Bár számomra az a legeszszerubb, ha a kereszt szülő vesz valami "maradandót", pl. lanc vagy fülbe való. A többit fölöslegesnek tartom, tekintve hogy egy 4 hónapos gyerekről van szó, aki minden egyéb alkalomra egy csomó ruhát, játékot fog kapni, meg persze kapott is már.
A párom a nagyszülő, es nem akarunk üres kézzel menni, de az értéket nehéz belőni...ês lesz mêg később is mire költeni. Hülyeséget vagy a nyolcvanadik plüss macit minek?
Végül ovis paplant veszünk...
A gyereknek ajándék, attól függ, milyen közeli, de valami maradandó.
Az Anyukának pedig virág!:))
Minden ünnepi alkalomkor az ünnepeltet ünnepeljük, tehát őt ajándékozzuk, mert ez az ő ünnepel ami az ünnepeltről szól.
Ennél egyértelműbben nem tudom leírni :)
További ajánlott fórumok:
- Mekkora értékben illik ajándékot adni a 8.osztályos ballagásra? Elég közeli rokon.
- Milyen összegű ajándékot illik adni nyolcadikból ballagónak?
- Milyen ajándékot vegyen a keresztanya a keresztelőre? (kisfiúnak)
- Távozó munkatársnak milyen ajándékot illik adni?
- Szerintetek a keresztgyereknek meddig illik ajándékot adni ?
- Baptista keresztelőre milyen ajándékot illik vinni?