Keresek egy novellát....... ismeri-e valaki, segítsetek! (beszélgetés)
Ezek is különálló történetek..
Sajnálom,hogy nem tudtam segíteni:(
Tündike,
köszönöm, de nem hinném hogy ezt keresem, mert annak a történetnek nem volt más szála...
Kedves Hmv!
Nem oly régen olvastam egy könyvet Fekete Gyulától,melyben három regény volt.
A hű asszony meg a rossz nő,A falu szépe és a Az orvos halála.
Bevallom,az utolsót nem olvastam el,kissé unalmasnak találtam,így igazából a kerek történetet sem tudom,de ebben a részben olvastam osztálytalálkozóról.Kicsinek találom az esélyt,hogy éppen ez lenne a keresett mű,de hátha..:)Ölellek,T.
Tulajdonképpen mindkét novella tartalmára emlékszem, ezeket leírtam.
Talán még annyi, hogy az elsőben mintha minden elhunyt osztálytárs emlékére gyertyát, vagy mécsest gyújtanának a találkozók alkalmával?
Ebben azért nem vagyok olyan biztos.
És az utolsó életben maradt "fiú" megöregedve, botra támaszkodva hagyja el az osztálytermet...
Sajnálom Katikám:(
Az első novella ismerősnek tűnik, de semmit nem tudok mondani róla:(
Sehol senki?
Milyen érdekes, ha meggörbül a hajam szála és erről indítok fórumot, pillanatokon belül itt van 25 hozzászólás.
S pont erre nem reagál senki? Lassan az agyamra megy....., hogy nem találom!
Még mindig keresem az említett novellát, ill. most már kettőt!!!
Évek óta keresek egy novellát, ill. most már kettőt.
Sem a címére, sem a szerző nevére nem emlékszem. Hja, úgy könnyű lenne...
Tulajdonképpen egyet keresek, a másodikat csak amiatt, hogy úgy emlékszem, egy kötetben voltak. De hogy melyikben???
Ha valakinek "beugrana", nagyon sokat segítene nekem, mert lassan már az agyamra megy, hogy sehol nem akadok rá.
A környezetemben már mindenkit megkerestem, akiről feltételeztem, hogy néha olvas ./ Könyvtári dogozók, irodalom tanárok, nem sorolom föl mindet/.
És senki... még csak nem is ismerős... ez nem lehet igaz!
Van egy szerző, akire gondolok, ismételten átlapoztam az összes általam ismert kötetét, de nem találok rá a keresett irományra.
Azért nem árulom el az ő nevét, mert akkor Ti is őrá koncentráltok, s lehet, hogy semmi köze hozzá.
Nos, az első tartalma nagyjából - ez a fontosabb!!!! De most már a másikat is tudni AKAROM!
.....Van egy fiú osztály, rendszeresen tartanak érettségi találkozót. Évről évre kevesebben jelennek meg, a végén már csak egy marad... ha jól emlékszem, botra támaszkodva hagyja el az osztálytermet.
Ismerős-e valakinek? Ugye igen?
A másik, ami talán közelebb vinne a szerzőhöz:
....talán egy tanyai iskola a helyszín. Rendre benéz egy /vagy több szarka vagy csóka/ az ablakon és hallgatózik.
A tanító fölolvassa az osztálynévsort, majd a tanulók nagy derültségére a madár - vagy madarak is bekiabálják, hogy itt vagyok, vagy jelen vagyok...vagy ilyesmi...
Tovább: tanfelügyelőt vár az intézmény, veszély fenyegeti az iskolát. Kevés a gyerek, talán be kell zárni...
Az jutott a tanító eszébe, hogy a hátsó padba beültette a madarakat, akik beszólásukkal megmentették a sulit.
A tévedések elkerülése végett nem mai a történet!
Ugye tudtok segíteni?
Vártalak már, én sem mentem semmire. A könyvtárban kértem, hogy mutassák meg, hogy az utóbbi években miket hoztam ki tőlük, szerintem az írók alapján rájönnék.
Mindössze 4 év anyagát mutatták meg, de legnagyobb meglepetésemre ott a szerzők nem szerepelnek, csak a kikölcsönzés időpontja és a művek címei, de azoknak is csak az első 1-2 szava.
De nem adom fel.
Köszönöm a segítőkészséged!
Igen, én is így vagyok vele. Bár nagyon Fekete Istvánra gyanúzom, de a cím sem jut eszembe.
Annyira emlékszem, hogy könyvtári könyvben olvastam, tehát az itthoniak között hiába keresném.
globus, köszönöm az ötletelést, de sajnos nem.
Magyar író, az tuti, s mindössze pár oldalas.
Novella ill. rövid elbeszélés.
Benéztem, látom, hogy nem látom....
Sajnos nincs válasz.
Hol lehetne még érdeklődni?
Most el kell mennem itthonról, de később visszanézek.
Addig is köszönöm a segítséget!
Keresek egy novellát /vagy rövid elbeszélést?/.
Úgy emlékszem, Fekete István írta, de egyáltalán nem biztos.
Témája: érettségi találkozó kapcsán visszaemlékezés, s évről évre mind kevesebben jelennek meg a találkozón. A végén egy marad.....
További ajánlott fórumok:
- BIONNEX ŐSZÜLÉS ELLENI termék-ismeri-e valaki?
- Ismeri-e valaki a Hova filmtablettát?!
- Around the World in 80 days c. játékot ismeri-e valaki?
- Korall kálcium Okinawai ismeri-e valaki?
- Brahms - Bölcsődalának magyar szövegét ismeri-e valaki? Sajnos már csak részletekre emlékszem. Köszönöm, ha tudtok segíteni!
- Ismeri-e valaki a Sluban építőjátékot?