Keratinos hajkiegyenesites (beszélgetés)
Sziasztok!
Ti voltatok már kuponos keratinos kiegyenesítésen?
Azért nem mindegy, hogy ugyanazt 10 v 20 ezerért csinálják meg, nem? ...
Nyilván több cég is foglalkozik ezzel,a fodrász pontos cégnevet köteles adni, megjelölve a terméket amivel dolgozik,így pontosan utána tudunk nézni az összetevőknek.EWG hatóanyag elemzőt ajánlom. (nemzetközi, független elemző).
Elvileg minden hajfesték rákkeltő,szóval ha nagyon átmegyünk bioba,marad a természetes vagy a henna:) Spéci 'veres nem kívánnék lenni:)
Az összetevői után csak a neten tudtam utána nézni. Pedig nagyon szeretném elolvasni a falkonján az összetevőket, így lehetne igazán tiszta vizet önteni a pohárba.
Amit találtam: Keratin, Panthenol, Methylene Glycol and Cacao. Ezek csak a fő összetevők, sajnos a teljes listát nem találtam.
Egy összetevőt azonnal kiszúrtam, az pedig nem más, mint: Methylene Glycol. Ami nem más mint egy vizes alapú formaldehyd. Egy hajápoló összetevőnek próbálják feltűntetni (átvágni minket). Az EUban és Kanadában már kötelezően fel kell tűntetni, hogy Formaldehyd, ne pedig ezt a félrevezető szinonímáját.
A formaldehid szerves vegyület, szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú, színtelen, szúrós szagú anyag. Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Hivatala 2004-ben emberi rákkeltő hatású anyaggá minősítette. A formaldehid mindenhol előfordul a környezetben. Természetes úton létrejön növényi és állati szervezetek anyagcseretermékeként, sőt az emberi szervezetben is megtalálható ilyen formában, de számos természetidegen anyagból is képződhet köztes termékként. Számtalan emberi tevékenység során is keletkezik: iparilag gyártják, a dohányfüst, az autómotorok égéstermékei is tartalmazzák. Környezetünkben elsősorban belső terekben lehet jelentős a mennyisége, különösen új bútorok beszerzése, vagy lakásfelújítás, ill. házépítés után. A fából készült bútorok, padlók, ajtók, ablakkeretek (farost- és rétegelt lemezek formaldehid alapú műgyanta ragasztóanyagai), továbbá a padló, a mennyezet és a falak szigetelőanyagai (hang- és hőszigetelő habok) tartalmazhatnak formaldehidet. Forrás: [link]
Az ember már annak is örül mostanság ha marad haja egy néhány újítás kipróbálásakor.
Trauninger Nikolett volt a nagy mester:-D
Ha egyenes hajat akartok göndörből no hát ne őt keressétek.
Elvileg a keratin-cocoa hajegynesítés ápolószer a hajnak,de én személy szertint baromira felháborodtam,hogy 17HUF-ért a hajam: előtte-utána (ha képeket dobnék fel) UGYANOLYAN göndör.
Nem tudom,hogy a hoxa szabályzat szerint kiírhatom-e a "szakember" nevét,akinél hiába reklamálok, meggyőződése hogy munkája profi.
Most pont az USA-ban vagyok,3 héttel a kezelés után,megdöbbentek ezen a sarlatánságon és nem értik hogy miért nem kompenzál a fodrász.
Nem akartam mély magyarázkodásba kezdeni,hogy helló, ez Magyarország, úgy húznak le ahogy akarnak.
Tudni kell,hogy a hajamat körkefével szögegyenesre tudtam húzni egyégként is (ezt azért mondom,mert közölte,hogy bemehetek az üzletbe és kihúzza egyenesre). Sírva kérdem minek? Ezt 17 ezerrel beljebb is meg tudtam tenni,keratin nélkül is.
Véleményem ( pláne hogy itt tönkretett hajakról is szó van),nem szabad annyiban hagyni.Lehet független szakvéleményt kérni+stb.Felháborító a lenyúás amit művelnek.
Valamit elrontottak, vagy egyszeruen csak atvagtak az anyaggal.
Ha az igai brazil kakaovajas keratint hasznaljak, abban nincs semmi vegyszer, nem torheti le a hajat.
Az enyem 3 honapos, es meg mindig csodas!
Uhh, ez durva.
Azóta én kipróbáltam és olyan mint egy csoda :o)
No de nálad mit ronthattak el?
A helyedben visszamennék a fodrászhoz...
Miért kel egy szép göndör hajat kiegyenesíteni?
Én meg hullámos hajat szeretnék:)
Tartós hullámra ötletek?
Amíg a világ, világ marad, addig a göndör hajú egyenes hajat, az egyenes hajú göndör hajat akar:)
Helló! Én csináltattam és imádtam, hogy megmostam a hajam megszárítottam és sima egyenes fényes volt.
Arra az időszakra volt nekem nagyon jó mikor növesztettem a hajam nagyon rövidről, mert a se hosszú, se rövid hajammal nem tudtam mit kezdeni.
Lara hozzászólását annyival javítanám ki, hogy ez nem olyan mint a hajfestés, kikopik a hajból nem lenő. Tehát ahogy haladsz előre az időben fokozatosan nyeri vissza az eredeti struktúráját az egész hajhosszon.
És igen lehet festett hajra alkalmazni és utána is bátran lehet festeni nem fogja befolyásolni a keratinos kezelést. Nekem kb 2 hónapig volt nagyon jó, a 3. hónapban pedig már rásegítettem körkefével az egyenességre. Kb fél év kellett hogy visszanyerjem az eredeti oroszlánséróm.
Azért vannak hátrányai is:
Nekem mivel szögegyenes lett a hajam, jobban rátapadt a fejemre és hamarabb zsírosodott.
Miközben csinálták nekem a felszabaduló gázoktól konkrétan fulladoztam, de nem lett baja se nekem, se a hajamnak. De azért elgondolkodtató...
Ill marha drága.
A fodrászom régebben ajánlotta, de most már ellene van.
Mondjuk az én hajam nagyon vékony.
Nézzetek utána a neten Somának, ő csinálta szerintem nem szép.
Nemrég hallottam róla, de (még) nem vettem igénybe.
A "beígért" 3 hónap lényegesen jobb, mint a hajvasalóval elérhetö néhány órás eredmény.
Én is kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, ám elsödlegesen arra, hogy mi a teendö akkor, ha a haj már jól lenött? (3 hónap alatt nagyot nö a hajam... Gondolom, hogy a "lenött" valamint a kiegyenesített, tehát két különbözö struktúrájú haj nem túl esztétikus látvány...)
Brazil keratinos tartós hajegyenesítés - ez egy olyan eljárás, melynek során keratint juttatnak a hajba, az eredmény pedig sima, egyenes egészségesen fénylő haj 3 hónapon át.
Csinaltatott valaki?
További ajánlott fórumok:
- Tartós hajkiegyenesítés természetes alapanyagokkal
- Brasil Cacau keratinos egyenesítő hajkezelés: tapasztalatok, vélemények?
- Brazil tartós hajkiegyenesítés
- A keratinos póthajam leszedése után rengeteg hajam kihullott... =( Szerintetek mit csináljak, hogy mihamarabb visszakapjam a régi kinézetem?
- Keratinos hajkiegyenesítőt hol lehet venni?
- Milyen hajkiegyenesítő módszereket tudtok?