Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kenyér élesztő nélkül recept

Kenyér élesztő nélkül recept

A Kenyér élesztő nélkül hozzávalói:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
30 dkg finomliszt
1 evőkanál só
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál szódabikarbóna
450 g kaukázusi kefir


Kenyér élesztő nélkül 1.Kenyér élesztő nélkül 2.Kenyér élesztő nélkül 3.Még 2 kép


A Kenyér élesztő nélkül elkészítési módja:
Egy lefedhető jénait beteszek a sütőbe, és előmelegítem 220 fokra. Az átszitált és összekevert lisztekhez adom a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Hozzákeverem a kefirt és összegyúrom. A jénait lisztezem, beleteszem a hosszúkás cipóvá formázott tésztát, amit a felületén több helyen bemetszek és kissé bevizezek. Lefedve 30 percig sütöm, majd a teteje nélkül még 5 percig.

A sütőből kivéve deszkára teszem, tiszta konyharuhával letakarom, s úgy hagyom kihűlni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kenyér élesztő nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook