Kenyér élesztő nélkül recept
A Kenyér élesztő nélkül hozzávalói:30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
30 dkg finomliszt
1 evőkanál só
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál szódabikarbóna
450 g kaukázusi kefir
A Kenyér élesztő nélkül elkészítési módja:
Egy lefedhető jénait beteszek a sütőbe, és előmelegítem 220 fokra. Az átszitált és összekevert lisztekhez adom a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Hozzákeverem a kefirt és összegyúrom. A jénait lisztezem, beleteszem a hosszúkás cipóvá formázott tésztát, amit a felületén több helyen bemetszek és kissé bevizezek. Lefedve 30 percig sütöm, majd a teteje nélkül még 5 percig.
A sütőből kivéve deszkára teszem, tiszta konyharuhával letakarom, s úgy hagyom kihűlni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. aug. 2. 23:26
A kenyér élesztő nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.