Kéményellenőrzés 2016 (beszélgetés)
1 biztonsági kéményt mindenhogy hagyni kell.
Üdülő övezetben nem ellenőriznek.
Kéményseprőéknél folyamatosan változik minden. (Ritka háklis szolgáltató, főleg hogy képbe került a katasztrófavédelem.) Az az egy biztos, hogy be kell őket engedni, különben büntetnek.
A nem használt kéményért is fizetni kell, hacsak nincs kivonva a forgalomból, ami megint egy speciális eljárás.
A lényeg: nem a valós állapot számít, hanem az, hogy náluk mi van rögzítve a nyilvántartásban. Ezt kell velük tisztázni, s megbeszélni a lehetséges megoldásokat.
Kéményt le kell bontani és bejelenteni akkor nem macerálnak. Ameddig ott áll, addig kotorják
Van ahol fizetős van ahol nem. Hogy mitöl függ a fene se tudja
Amig kandallóval fütöttünk, minden fütési szezon előtt kikotortuk a kémény, és rendbe raktuk. Egyértelmű hogy az ember úgy indul neki a télnek hogy szeretné a tavasz megélni.
De kiváncsi vagyok hogy mi lesz azzal akinek nem találják jónak a kéményt, és nincs pénze megcsináltatni? Járnak majd télen és jegyzetelnek hogy hol füstöl és hol nem füstöl? Mert akinek nincs pénze kenyérre sem, az több százezer forintot nem fog tudni a kéményre áldozni....sajnos :(
Azt hiszem ez egy jó pénzlenyúlási lehetőség...aztán lesz aki fizet, lesz aki nem fog tudni fizetni...
Én is évek óta, minden évbe jön a kéményseprő.
Van 2 kéményünk, ebből 1 be is lett falazva, a másikra egy kis kályha van csatlakoztatva, amit nem igazán használunk, csak vésztartaléknak van, ha a gáz kazán bekrepálna. Eddig nem kotorta meg, mert csak pár napot volt használva, de mindig nézet huzat erősséget.
Be engeded a kéményseprőt, elmondod neki, te más fűtést használsz. Kéményt nem használtok, mert nincs mire fel és kész. :) Ennyi az egész.
De mindenévben el játszom én is vele, mert nekik kötelességük kimenni és feljegyzik mi a szitu.
Semmi gond nem lesz ebből, csak mikor kapod az értesítőt, hogy érkezik, akkor felvázolod neki mi a szitu, padlófütés van, kéményt nem használjátok és nem is piszkál titeket tovább, majd csak jövő ilyenkor. :D
Sziasztok!
Tudtok valamit a katasztrófavédelem által ellenőrzött kéményekkel kapcsolatban valami infót? Mi van akkor ha én nem használom a kémény? Akkor is köteles vagyok beengedni Őket?
Padlófütést használunk, am:)i árammal működik. Ilyen esetben még ha a kémény állapota nem is jó, remélem nem kötelezhetnek a javitásra.
Tud valaki ezzel kapcsolatban valamit?
Köszi