Kelt tésztában sült virsli recept
A Kelt tésztában sült virsli hozzávalói:50 dkg virsli,
45 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
15 dkg vaj,
3 db tojás,
só
cukor
A Kelt tésztában sült virsli elkészítési módja:
Langyos tejben, amibe pici cukrot teszünk, felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal , hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk és letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokba egy-egy darab virslit tekerünk, tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 20. 19:48
A kelt tésztában sült virsli elkészítési módja és hozzávalói.