Kellene nekem egy é-betűvel kezdődő gyümölcs, lányom házi feladatához! (beszélgetős fórum)
Nem nevezném találékonyságnak, mert ha ez rögzül a gyermekben és egy másik pedagógussal is megcsinálja, ki másként gondolja, annak megszégyenülés és zavar lehet a vége.
Fő az, hogy megoldódott a probléma.
No igen, erre gondoltam, de te frappánsabban megfogalmaztad :)
nem, hanem, hogy légy találékony, és tedd meg a tőled telhetőt.
Tőlük ez tellett.
Azért ez baromi érdekes, hogy az iskolában, ha nem tudom megoldani a feladatot, akkor ugrom egyet és kitalálok egy újat magamnak. Mire neveli ez a gyereket ? Arra, hogy, ha problémás a megoldás, akkor nézz új feladatot ?
Ilyenkor automatikusan életbe lép a "következő betű" feladvány, ha rugalmas a pedagógus... :DDD
Ja, meg feketeszeder is...
ja, meg füge... más nem jut eszembe...
Ja!! - talán földi eper, és van még valami??
Milyen f betűs gyümölcsök vannak??
Tényleg... van F betűvel gyümölcs?? Most hirtelen egy sem jut eszembe...
Az abc-ben következő betű, azaz F?
köszi, hogy elmondtad :)
minden esetre iskolás gyermekek szüleinek tanulságos az eset :D
Sziasztok!!! Bocsi, hogy kicsit késve, de a feladat eredménye érdekes lett. 3-gyermek írta a granadillt, a többi az acb-ben következő betűt választotta. A tanítónéni elfogadta az összes megoldást. KÖSZI MINDENKINEK!!!!
:DD
ha nem vetted észre, azért jövök én is néha, mert érdekel a végkifejlet :)
maradok tisztelettel: Katinkaboszi :DDDD
Nagyon mókás vagy! De szerintem a kérdés nem neked lett feltéve! De azért elmagyarázom, miért érdekelne: Többen vettük a fáradságot, és segyteni próbáltunk. Ezek után persze minenkit érdekelne a válasz. Szerintem, maradj: KATINKABOSZI!
Én is gondoltam erre is, hogy betűt tévesztett a kisdiák... De akkor is megírhatta volna a topic indító... Nem kell ezt szégyellni, előfordul még felnőttel is, hogy téved...
félreértettél :))
én a tűről beszéltem :DDDDD
Nem a kérdezőt csesztetjük, csak kíváncsiak vagyunk a tanárnéni véleményére "megoldására"
:-))))
az nem jó :(
a tű szúr :DDDDD
miért nem szálltok le róla? :oDDDDDD
Most már jó lenne tudni. Mindenki tűkön ül.....
hát itt lentebb azt írta, hogy egy másodikos tankönyvben volt benne :(
Lehet nem tudjuk meg sosem? :( Esetleg a nebuló tévedett és E helyett É betűt írt :S
Sziasztok Kedeves Hoxa-lakók!!!
Na! Mit mondott a tannéni, mi a megoldás???
Pusszantás mindenkinek :-))
engem is érdekelne a dolog :D
Van már válasz arra, hogy a kedves tanár néni mire gondolt, mikor ezt a fenetikus feladatot feladta?
Tudjátok, eszembe ötlött, amikor a millecentenárium éve volt és a hatodikos fiam iskolai feladatként hazahozta a kerületi korosztályos történelem kérdőívet és mivel nem szerette a tárgyat, nekünk adta kitöltésre. A nekünk állt a történelem szakos egyetemi hallgató szomszéd lányból, egy bíróból és belőlem, akinek akkor még szenvedélye volt a történelem ( már leszoktam róla ). Nos, nekiestünk és totálisra kitöltöttük. Bevitte a gyerek és azzal kapta vissza, hogy nem küldik tovább, mert látszik, hogy nem szereti a tárgyat és felületes a tudása. Végül is nem bántam, mert kínos lett volna, ha továbbítják, csak a bírálat keltett csalódást. De említhetném a nővéremet, akit óvónő képző főiskolás korában a matematikus barátnője készített fel a matematika feladat megoldására és hármast kapott, mert olyan "konyhai" a gondolkodása.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Zöldség, város, autó, virág, szín, tárgy, gyümölcs, tenger, egymás után
- Küldj egy gyümölcsött!🍍🍉🍇🍊🍋🍌
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- A három hónapot betöltött baba ehet már gyümölcspépet?
- Mivel lehet helyettesíteni a keményítőt? Aszalt gyümölcs mártáshoz kellene, de nincs itthon keményítőm.