Kell valamivel ápolni a leesett köröm helyét? (tudásbázis)
le kell vetetni.
nekem tavaly volt ilyen.
Van itt egy fórum a címe:
Mit lehet tenni körömgomba ellen.
Szerintem legalább kíváncsiságból nézz be oda:) Nagyon sok hasznos tanácsot kaphatsz:)
legalább 1 hét amig a köröm helye begyógyul és még bő 5 hónap mire nekem vissza nőtt.Nekem nem volt gombás csak nagyon beütöttem.
A gombásodásról irok hátha segit:A fonalas gombák fertőzése a köröm szabad széle felől kezdődik, a köröm sárgásan elszíneződik, a körömlemez lassan elválik a körömágytól, és vágás közben könnyen töredezik, így a körömszél jellegzetesen szabálytalan alakú.Nem biztos,hogy le fog esni csak szépen lenő a kezelés hatására. A nagylábujj körme csak fél mm-t nő tíz nap alatt, így gyakran több, mint fél évnyi gondos odafigyelésre és türelemre van szükség a fertőzött körömlemez utolsó darabjának eltávolításához.
Ha a köröm leesik, vagy el kell távolítani, a mátrixsejtek jóvoltából 4-6 hónap alatt újra kinő. A mátrixsejtek az esetek döntő többségében az élet végéig működnek, ami azt jelenti, hogy akárhányszor képesek a köröm újranövesztésére.
Előfordulhat olyan baleset, melyben a mátrixsejtek súlyosan károsodnak, illetve keringési zavarral, tápanyaghiánnyal járó belszervi betegségek is a mátrix részleges pusztulásához vezethetnek. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a köröm nem vagy csak alig növekszik, illetve leesés után nem nő vissza.
Nekem már leesett és nem ápoltam semmivel annyi,hogy szárazon tartottam,mig a seb be nem gyógyult.
Melyik köröm és miért esett le???
Vagy netán műköröm??
További ajánlott fórumok:
- Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- Fánknál a reciben megadott rumot lehet e helyettesíten valamivel?
- Leveles tésztából készítenék sajtos rudat, de nincs itthon tojás a tészta megkenéséhez. Helyettesíthető valamivel?
- A kenyérsütő első használatakor le kell valamivel ápolni a formát?
- Szalakálit tudom helyettesíteni valamivel?