Kell-e a kutyusnak cipő? (beszélgetős fórum)
Szeretnék elnézést kérni a fórum indítójától és a többiektöl is,(kivéve robika.8!)hogy ide robbantam!Látom azóta nem nagyon írtok.
Rendkívül rosszul viselem,ha a felelős állattartókat pihent agyúnak és más egyébnek nézik...
Privátban le leveleztük,úgyhogy még egyszer elnézést mindenkitől!
További szép estét!
Neked van otthon valamilyen állatod?Miért kell beszólogatni?!
Igen is a só tönkre teheti a kutya lábát!Krémezni kell és védeni a téli időszakban!
"pihent agyú"
Visszakerült az eb a barátnőmhöz.
Piacon sok mindent áruknak. Szerintem ami zoknit láttam, az kutya zokni / cipő lehetett. Nem fogtam meg, csak az aki mellettem is nézelődött. Ő mondta : Jé kutyazokni..
Nagyon pici volt.
sziasztok!
olvastam a cipő téma megjegyzéseket és - igaz én sem adok a kistestű kutyámra cipőt - olyat hallottam, hogy télen kell venni Vazelin kenőcsöt és azzal kell a lábait bekenni, mert a só akkor nem marja fel a talpacskáit.
Csak télen és nagy szélben adok rá kutyaruhát, hogy ne fázzon a hasa és a háta.
Szerintem ez nem durva, de cipőbe úgy nézhet ki mint egy kétéves gyerek 46-os cipőbe:)
Ismerősömnek évekig panelba volt a kutyája. Majd elvitték sok km arrébb. És ott udvarba volt.
( Meglátogatta a lányát, mert hozzá került a kutya ) És annyit mondott úgy sajnálja, nagyon fázik a kutya. Pedig nem tacsi méretű ebről volt szó...
Murisnak tűnik a cipő - kabát, de a só az ő talpát is kimarja. Nem csak a mi cipőnket fehéríti ki. És az egész kutya is fázhat. Mert a szoba melegét élvezi éjjel nappal..
Köszönöm a válaszokat.
Szép napot!
A kutya szörének nemcsak, hogy nem tesz jót, de kifejezetten árt, ha gyakran van fürdetve. (Leginkább a börének.)
Szerintem itt nem is arról van szól, hogy sáros idöben minden séta után vegyen a kutya wellness fürdöt, hanem, hogy ha sáros lesz a lába, azt lemossa a gazdi mielött a kutya végigkorzózza a lakást. Ez lehet vizes ronggyal letörlés is. Nem kell fürdetni, börig áztatni.
Szerintem ha egy kutyacipö vízálló, akkor az vagy nagyon természetellenes anyagból készült, ergo kényelmetlen, ha pedig kényelmes (?), akkor átázhat. (Valaki itt említette a kötött anyagból készült cipöt.) Annak meg nem sok értelme van.
Sokat olvastam utána ezeknek a dolgoknak. Pontosan azért, hogy mikor és mivel teszek jót a kutyának.
Azt, hogy a kutya mit mondana erre, azt nem tudhatjuk.:-)
Igen olvastam mancsvédő krémet, de olvastam olyat is, ahol kifejezetten pártolják a kutyacipőt.
Aztán van olyan is, aki azt mondja, nem tesz jót a kutya szőrének (most hosszú szőrről beszélek)ha naponta 3-4-szer vízzel megmosom és szárogatom. Mert ugye azt tudjuk, hogy egy hosszú, dús szőrű kutyát meg kell mindig szárítani.
Innen eredt a cipő gondolata. Nem kényelemből.
Hát az enyémek is néznének bután, azt hiszem... :)
De félreértés ne essék, nem szándékom gúnyolódni, csak teljesen feleslegesnek,természetellenesnek és nevetségesnek tartom.
Kutyacipö? Naneeee....
Ha bepiszkolódik a lába, tisztára lehet törölni hazaérkezéskor, a téli só ellen jó a vazelin a tappancsokra, ha pedig a tappancsai körül nagyon hosszú a ször, és esélyes, hogy ráfagy a a hólé, akkor egy kicsit rövidebbre lehet nyírni.
Kizártnak tartom, hogy kényelmes legyen...
Cipő nem kell. Mancs-krémmel ápolni viszont ajánlatos!
2 yorkim van, sosem adtam egyikre sem cipőt.
További ajánlott fórumok:
- Milyen nevet adnál egy Yorki (fiú) kutyusnak?
- Fekete kutyusnak ötletes név
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- Palotapincsimnek reggel 6 óra óta vannak tolófájásai. Nem kellett volna már előbújni az első kutyusnak? Egyre ritkábban vannak ezek...
- Kistestű fehér kutyusnak karácsonyra?Nem az enyém..
- 4 hónapos kutyusnak nem lesz baja a bolhaírtó nyakörvtől? Mivel az van ráírva, 6 hónapos kortól...