Palotapincsimnek reggel 6 óra óta vannak tolófájásai. Nem kellett volna már előbújni az első kutyusnak? Egyre ritkábban vannak ezek... (tudásbázis kérdés)
Na jó itt vagyok csak segítkeztem a szülésnél nem voltam egész végig gépnél ami egyeseket úgylátszik frusztrált.
Köszönöm egyébként a válaszokat. Elvittük dokihoz aki az összehúzódások ellenére ezt mondta hogy még nem repedt a burok még bőven van idő.. délben megjelent a kutyus két hátsó lába sajnos megfulladt mert olyan nagy volt hogy csak segítséggel lehetett kihúzni az anyából. Próbáltuk újraéleszteni de már ki volt hűlve... Ezután szünet kb fél 5 ig akkor már vinni akartuk újra közben persze tartottuk telefonon a kapcsolatot a dokival... a klényeg hogy az anyuka kb 2 órát aludt semmi nem volt pedig már a tolófájások addigra megkezdődtek... aztán amikor felébredt nem volt semmi baja..aztán kapott egy kis kajcsit és azután úgy beindullt a folyamatos tolás hogy 10 perc alatt megvolt a következő pici.. azonnal burokrepesztés (mosstmár mi) orr - szájtakarítás stb... ezután úgy döntöttünk mégiscssak elvisszük a dokihoz őket mert nem sírt a kutyus de lélegezni lélegzett.. doki megállapította h még van benne 1 (ezt tudtuk) a kiskutyát felrázta és már sírt is mint egy cica :) kapott oxitocint (bár ezt nem értem hogy amikor előzőleg voltunk mmiért nem kapott) és mondták h reggelre meglesz a következőő ne aggódjunk. Mondták h itassak vele szőlőcukros vizet. Hazavittem a kiscsaládot, elmentem szőlőcukorért mire hazajöttem (max 10 perc) már 90 % ban kint volt a kövi kutytus (egyébként az összes burokban) újra burokszakítás stb.. plusz ugye a felrázás és már nem is volt gond... most nyugi van úgy szopnak mint a kisangyalok köszönöm a segítő válaszokat a többieknek is egyébként ... tudom hogy csak jót akartak de én éppen dolgoztam és ideges voltam hogy mi lehet (aztán elkéredszkedtem és elengedtek bábáskodni...de megérte.. hiába volt a sok izgalom ...első szülés stb... Így teljesen természetes volt minden a doki szerint legközelebb nem fogok ennyire megijedni
Nem hagynám szenvedni...
Neked se lenne jó, ha szülés közben magadra hagynak, oszt majd lesz valami...
További ajánlott fórumok:
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Milyen nevet adnál egy Yorki (fiú) kutyusnak?
- Fekete kutyusnak ötletes név
- Igaz-e, hogy kiesik a palotapincsi szeme?
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- Minden esetben nyomják a szülő nő hasát kívülről, amikor a tolófájások alatt nyomnia kell?