Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kelbimbó leves recept

Kelbimbó leves recept


Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Kelbimbó leves hozzávalói:
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
0.25 db zeller
1 kis fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
25 dkg kelbimbó
1 db leveskocka
0.5 kk bors
2 kávéskanál ételízesítő
1 csipet kakukkfű
1 csipet tárkony
fűszerpaprika ízlés szerint


Kelbimbó leves

A Kelbimbó leves elkészítési módja:
A zöldségféléket megtisztítjuk és daraboljuk. Egy megfelelő méretű fazékban az étolajt felmelegítjük és a zöldségalapot 3-5 percig pároljuk, majd rátesszük a hagymát, összepirítjuk, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel kevés tárkonnyal megszórjuk, összekeverjük és felengedjük forró vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kelbimbókat és a leveskockát. 10-15 perc alatt készre főzzük. Zabgaluskával tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kelbimbó leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook