Kb. mennyit és mikor kell aludnia egy 12 hós babának? (beszélgetés)
Szia!
Köszönöm, de még nem bízom el magam. Tegnap 50 perc után felkelt, de fájt a hasikája azért. Egy fél óra alatt sikerült megszüntetni, de addigra kiment az álom a szeméből. Nem is aludt többet tegnap. Este csak 9 után volt hajlandó elaludni. Ma ugyan úgy hétkor kelt. Hát kíváncsi leszek rá, hogy hogy alakul a mai napunk. :-))
Gratula, Zsombi már régóta egyszer alszik csak valamikor hajlandó előtte ebédelni valamikor nem ő érzi ezen már nem akadok ki.
Ügyes vagy :)
Sziasztok!
Leírom a mostani helyzetet, hátha olvassa még valaki. Az utóbbi napokban eléggé variál. Nem tudja, hogy hányszor és mennyit aludjon. Változó, hogy mikor alszik el és mikor kell fel reggel. Az utóbbi két-három napban egyszer alszik egy nap. Tegnap úgy volt, hogy 7-7.30-között kelt. 12.30-ig nem volt hajlandó aludni, de akkor azonnal elaludt, amint letettem az ágyra. Ma hasonló a helyzet. 12.30-kor már rettentően álmos volt. Tegnap 14-ig aludt egy másfél órát, hát kíváncsi leszek rá, hogy ma mennyit fog. Az etetéseket tologatja még. Tegnap, amikor felkelt kettőkor, akkor ebédelt. Ma még elalvás előtt. Hát meglátjuk, hogy mi lesz. Örülnék neki, ha sikerülne két órát aludnia, mert az az ideális neki, ahogy észrevettem rajta.
lehet, hogy nálatok pont most van az átállási időszak ;)
majd ő is fog hosszabbat ha egyszer alszik.. idővel... én nem erőltettem már a délutánit, ha látom, hogy nem akarja... egy-két hét, és megnyúlik a délelőtti alvása szerintem...
nálunk volt kb 2 hét, ami tök káosz volt, nem lehetett tudni, hogy most álmos vagy, nem aludna vagy sem, hisztis volt stb... akkor állt át... de ő is eleinte a napi egy alvást is úgy csinálta, hogy csak másfél óra volt... később lettek hosszabbak ezek az alvások... most átlag kettő, de van hogy 2,5 órát alszik...
szóval -bár nem egyformák- olyan is lehet, hogy előbb lesz egy alvás, és aztán lesz csak hosszabb az az egy, és nem fordítva...
Szia!
Végül is igen. Csak azt hittem, hogy ez így nem jól van. Délelőtt aludt egy nagyot, majdnem másfél órát. Utána ebédeltünk fél kettőkor, aztán elmentünk egy kicsit csavarogni ebben a jó időben. Most uzsi, aztán szerintem el fog aludni, mert nagyon törölgette a kis szemeit. Majd holnap megpróbálom korábban altatni délután. Ahogy nézem, szerintem még kell neki a napi kettő, mert egyszerre nem alszik annyit, ami elég lenne neki. Ha egyszerre lealudná a két órát min. akkor lenne jó, mert összeszámolva egy nap annyit szokott. Csak egyszerre másfélnél többet nem hajlandó. De majd ez is megváltozik, ha ő úgy érzi szerintem.
Szia!
Köszönöm szépen! :-) Az én kisfiam este nagyon szeret aludni. Napközben egyszerre max. másfél órát alszik, lehet, hogy emiatt kell neki még egy alvás. Azt megpróbálom előrébb hozni, hogy este ne későn aludjon el. Ha meg nem megy, akkor türelmesen várok tovább. Ha úgy érzi majd, hogy egy is elég neki, azt úgy is tudatja. :-)
Hmmmmm...ha átcsapott nálunk hisztibe a téma én öltöztettem aztán irány babakocsizni :)
Baromi nehéz kitapasztalni és olyan ez mint a főzés, ahány ház annyi helyzet.
Próbáld meg a délutáni alvást kicsit rövidíteni aztán hátha este előbb elalszik.
Én manóm is sokszor eszik mondjuk nem tömi magát degeszre, sokszor keveset de kicsi kora óta.Ez szerintem nem is baj.
Sok sikert, szurkolok :) a kitartás a legfontosabb.
Sziasztok!
Az én kisfiam 11 hónapos múlt,én is sokat gondolkodtam az egyszeri alvás bevezetésén mert nem akartam hogy későn aludjon el este.Nálunk magától alakul a dolog kb. 2 hete.A napunk így zajlik:Reggel fél 7 kor kel és általában ki tudja már húzni délig,ilyenkor alszik kb. 2 -2,5 órát.Este 7kor fürdetem és kb. 8 kor alszik el.Igaz néha nyűgös már 6 óra tájt de ilyenkor egy kis éneklés és játék levezetés és készülünk az estére.
Szerintem magától meg fogja oldani a babád,hiszen tényleg minden gyermeknek más az igénye,az én kisfiamnak nem túl nagy az alvásigénye születése óta.
Jaj elfelejtettem........én úgy szoktattam a déli alváshoz, hogy ne 2* hanem egy nagyot aludjon, hogy délelőtt már mikor nyűgös volt letettem aludni 10 majd pár nap után csak 5 percre és mértem az időt és ne kövezzetek meg de felkeltettem....ez pont arra volt elég hogy kihúzza délig akkor egy nagyot aludt és bírta kora estig ami azt jelentette nálunk, hogy 18 óráig.
Nem mondom, hogy nem fájt a szívem felkelteni de ez van, valamit tenni kellett szerintem próbáld ki.Egy lehetőség.Sok anyukától hallottam ezt az 5-10 perces alvást és működött.
Szia!
Köszönöm! :-)
Most is akkor kelt fel, amikor szokott. Este is úgy aludt el, mint máskor. Megpróbálom csúsztatni neki, de szerintem reklamálni fog, hogy álmos. Akkor meg úgy is altatni fogom.
drága a baba a legtökéletesebb érzékekkel,tudással születik, sőt minden ami az élethez szükséges tudás 70 % tudja
élelemre, szeretetre, és mintára (példa mutatásra) van szüksége.
nem kell altatni, alszik ő ha állmos...
javaslok egy könyvet neked: A BÖLCS BABA
sok sikert az anyasághoz
Hát lehet, hogy nekünk is ezt kéne megpróbálni, hogy a délelőtti alvást kitolni egy kicsit, amíg lehet. Hátha akkor többet aludna és elég lenne neki egy is. Amúgy is van, hogy délután variál. Nehéz lesz, mert akkor este lehet, hogy hamarabb alszik el, de reggel hamarabb kell. És akkor még korábban lesz álmos, mint 11. Ezt a napi programot ő alakította ki magának. Megpróbáljuk holnap, aztán megírom, hogy mire jutottunk. Mindenkinek köszönöm a segítséget!!
Heni
További ajánlott fórumok:
- Egy 4 hetes babának, hogy kellene telnie egy napjának?
- Mennyit kell ennie egy másfél éves babának?
- Szerintetek egy4-5 hónapos babának mennyit kell enni egy üveg bébi papiból, hogy ne legyen éhes következő etetésig?
- Hogy kell kiszámolni, hogy mennyit kell ennie a babának?
- Egy 15 hónapos babának naponta hány órát kell aludnia, mi az ami már sok, vagy esetleg kevés?
- Mennyit kell ennie egy 5 hetes babának?