Hogy kell kiszámolni, hogy mennyit kell ennie a babának? (tudásbázis kérdés)
A test súlyt elosztod 6-al, és amit megkapsz, az a napi adagja. Ha ezt elosztod, pl, 5-tel, akkor 5x annyit kell neki enni...
Na kb ennyi, nem bonyolult...
érdekes, érdemes elolvasni.
De az enyém se eszik annyit meg soha és mégis szépen nő.
Most 7 hónapos és 9kiló és 72cm.
Könyvből etetni és nevelni nem lehet gyereket.
Minden gyerek és felnőtt annyit eszik, amennyire igénye van.
Egyébként azt mondják, hogy fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát.
Védőnői mánia a számolgatás, méricskélés.
Egészséges babánál nem kell ezt számolgatni meg méregetni, egyen amennyit akar, többet úgysem tudsz belétömni mint amennyit kíván, ha meg éhes még úgyis adsz neki.
Beteg babánál más a helyzet, de nem az volt a kérdés.
Felesleges számolgatni
Ha nem éhes úgy se fog többet enni.Főleg ha van tejed, szoptatod akkor úgyis pont annyit fog enni amennyire szüksége van
:-)
És ha többet igényel, akkor nem adsz neki?
Ugyan!
Szoptass a gyerek igénye szerint. Ne az órára bízd, hogy éhes-e vagy sem.
Akkor a csemetéd is elégedtt lesz és lesz elég tejed is.
Jó egészséget, sok örömöt!
Fél éves korára mondják, hogy meg kell. De ez se törvényszerű sztem.
Te most kevésnek, vagy soknak tartod amennyit eszik??
A születési súlyához viszonyítva 1 hónapos korára 660grammot hízott és 6 centit nőtt.
És kb mikorra duplázza meg a születési súlyát?
Tudom, hogy ez is változó csak kíváncsi vagyok, hogy mi van szakkönyvekben.
Babánként változó. Barátnőmé óránként evett 10-20ml-t. Lányom 3 óránként 60-at eleinte. Ő tudja mennyit kell ennie. Ha éhes úgyis eszik, ha nem akkor meg nem.
Ez hülyeség, hogy mennyit kell ennie...
Liza 11 hónapos és mindig kétszer eszik 240ml tápszert.... 1,5 hónaposan már megkóstolta az almát...
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kell ennie egy másfél éves babának?
- Egy hónapos babának kb. hány grammot kell híznia? És egy étkezés során hány gramm tejcit kell ennie, szopiznia?Mennyi az ideális?Körülbelül!
- Reakcióhőt vagy képzéshőt kell kiszámolni kémiában. Honnan veszem a számokat?
- A meglevő UH adatokból tudja valaki, hogyan lehet kiszámolni az aktuális súlyát a babának? Nem számolta az orvos, csak méregetett.
- Mennyit kell ennie egy 5 hetes babának?
- Hány kilónak kell lennie egy 3 hónapos babának, ha 3070g-mal jöttünk haza a kórházból?