Mennyit kell ennie egy 5 hetes babának? (beszélgetés)
Szió
nekem 5heets a kisfiam és 2hetes korától 100at evett egészen idáig.A napi 5-6 evés meg volt és nem volt vele gond.
Most kezdem neki növelni az adagot így hol 110 hol 120 hol 130at eszik meg attól függ mennyit alszik.Ha 3óránként vn fennt a kkor a szokásos adagját eszi meg ah kicsit ráhúzakkor már többet kér.
Szóval sztem normális ez a 100as adag,ne aggódj.Ugyis jelezni fogja ha éhes mert akkor nyugtalan lesz sírdogá nekem pl akkor eszi a kezét de nagyon ezzel jelezte h nem elég már neki ez az adag.
Az én lányom is majdnem kétszer annyit evett, mint amit a szakirodalom ír, meg az orvosok mondanak.
Kb. 8 hetes koráig így volt, aztán szépen magától beállt arra a mennyiségre, amit "papíron" ennie kell a súlyához viszonyítva.
Úgyhogy szerintem ne aggódj, ő tudja, hogy mennyi táplálékra van szüksége. :)
csak úgy ha méred előtte meg utána..
én nem tudok szoptatni, ezért fejem neki a tejet és úgy issza üvegből
A súlyát szorozd be 150-nel és oszd el a napi étkezések számával, annyit "kell" egyszerre ennie. Pl. ha 4,2 kg x 150= 630 és eszik naponta 7x, akkor 630/7= 90 ml-t eszik egyszerre kb. De minden baba tudja, hogy mennyire van szüksége, ha szépen gyarapodik, akkor bízz a babádban, hogy ennyire van szüksége.
Mennyit eszik különben?
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kell ennie egy másfél éves babának?
- Kb. mennyit és mikor kell aludnia egy 12 hós babának?
- Egy hónapos babának kb. hány grammot kell híznia? És egy étkezés során hány gramm tejcit kell ennie, szopiznia?Mennyi az ideális?Körülbelül!
- Szerintetek egy4-5 hónapos babának mennyit kell enni egy üveg bébi papiból, hogy ne legyen éhes következő etetésig?
- Hogy kell kiszámolni, hogy mennyit kell ennie a babának?
- Hány kilónak kell lennie egy 3 hónapos babának, ha 3070g-mal jöttünk haza a kórházból?