Kaució ez esetben visszajár? (tudásbázis kérdés)
Kicsit túl brutális takarítószereket használsz, de ez még nem bűn. A mosdónak ki kellett volna bírnia nem egészen egy évet.
Ha nagyon kötözködős a főbérlő, akkor is bőven fedezi a hibákat egy havi kauciód.
De talán együtt megnézve, sikerül megegyeznetek.
Otthagyod a párátlanítót?
Én aki lakást adok bérbe azt mondom nem.
A rendeltetésszerű használatból adódó amortizáció helyreállítása nem a bérlő feladata. Nálam mondjuk a festés sem.
A mosdó szerintem festve volt, a festék málik róla.
Többiben a szerződésben foglaltak a mérvadóak.
Sziasztok!
Ez az első hely ahol albérletben élek. Fizettem két havi kauciót (260 ezer Ft).
2 hónap múlva jár le a bérleti szerződés, nem hosszabbítok. A majd egy év alatt mióta itt vagyok, annyi hogy a mosogató körül nem szembetűnően de kicsit 'felpuffadt' a pult, tényleg alig észrevehető. A kerámia sütőlapot amikor tisztítottam megkarcoltam, van rajta egy 8 centis karc. Valamint a fürdőszobában a kézmosó tálcájánál van egy kis hiba.. olyan mintha nem is kerámia lenne a tálca, hanem be lenne volna valami fehér bevonattal amitől olyan fényes a felület, az kezdett el egy helyen leperegni (ilyen gumis,nyúlós anyag). A tisztításhoz Flóraszept vízkőoldót használtam és domestost szivacsra rányomva és azzal áttörölve, meg ugye szappan a kézmosásokkor. Nem értem ez miért árthatott neki, vagy csak ennyire silány anyagból van?
Annyi még, hogy mivel szuterén nagyon penészednek a falak és a páratartalom is folyamatosan 70% felett volt(szellőztetés nem segített), ezért kénytelen voltam venni 60 ezer ft-ért egy párátlanító készüléket, ezzel mérséklődött a penészképződés és a páratartalom, valamint a falakat letisztítottam Szavó-val. Nyilván úgy adom vissza, hogy kifestek, ez benne van a szerződésben. Viszont nem tudom a másik három 'hiba' miatt megteheti -e hogy nem adja vissza a kauciómat, mondván, hogy új konyhapultot, kerámia főzőlapot és kézmosót kell vennie?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
További ajánlott fórumok:
- Te mit tennél, ha több visszajárót kapnál?
- 14 napos elállási jog érvényesítésekor visszajár a pénz?
- Tapasztaltatok-e már olyat, hogy ha halott van a háznál, visszajár a lelke éjszaka?
- 2011-ben mikortól kezdi utalni az APEH a visszajáró adót?
- Azoknak is visszajár pénz a bankoktól a devizahitelesek közül, akik már végtörlesztettek?
- A bioboltban ki milyen termékeket keres, illetve visszajáró vásárló-e?