Károsítja a hajat a hajvasalás? (tudásbázis)
A remington jó választás, nekem is az van, bár már egy régebbi verzió.
Nekem nem szokott behullámosodni a hajam fürdés után.
Régebben beszárítottam a hajamat, és mindig olyan seprűs volt a vége. Amióta hajvasalózok, sokkal könnyedebb, lágyabb, simább a hajam.
Nekem Holden kerámialapos vasalóm van, nagyon jó!!!
Hát most elbizonytalanodtam.
Én azt gondoltam, a forró körkefés hajszárítás semmivel sem jobb mint a hajvasalás.
Pedig olyan hajvasalót is láttam már (Remingtont vennék mert legtöbben ezt ajánlják, hogy ha nedvesség/pára éri a hajat, akkor sem hullámosodik vissza.
Hajmosás után kiszárítom, de a következő zuhanyozásnál ugyebár össze kell kötnöm, plusz még a pára, és már csúnya is. Újra kellene formázni, de nem akarom a hajszárítóval sem gyötörni naponta. Ezért is gondoltam, hogy gyors segítség lenne ilyenkor a hajvasaló. Persze nem éjszakára alváshoz, hanem mondjuk ha megyek valahova, akár reggel. Sajnos a kiszárításnál is csak rögtön, frissen szép, másnap már mindenhogy áll, csak nem úgy, ahogy szárítottam.
Évekig szárítottam ki kefével a hajam, most már vasalót használok 4 éve. Szeríntem a szárítás is ugyanolyan káros, én nem vettem észre, hogy rosszabb lenne a hajam állaga. Bár én hetente 1-2 alkalommal használom csak, nem naponta. Ha veszel, ne sajnáld rá a pénzt, az enyémnek is valami 3 féle bevonata van, nem volt olcsó...
Mielőtt megvettem kipróbáltam a barátnőm "gagyi" vasalóját, az szó szerint égette a hajam...
hát lehet, de elég furán összeégette.
nekem is volt már vasalva, de azt mondják vékonyszálú hajra nem jó.
3 éve, szinte minden nap hajat mosok, és reggel vasalom, de nem roncsolódott a hajam egyáltalán. Ja és azóta amióta vasalom, fodrásznál sem voltam, simán növesztem és jól néz ki.
A lányomnak viszont nemrég vettem egy olyan hajápoló spray-t, amit a fodrászok is használnak hajvasalás előtt. Volt vagy 4500 ft. Majdnem hasraestem amikor fizettem. Nagyon bejön, mert a következő hajmosásig nem kell vasalni, egyenes marad.
Szívesen használnám magamnak is, csak állati drága.
Én úgy vettem észre,hogy szálkásabb lesz,mint mikor csak simán szárítom.Ezért csak néha vasalom,ha pont olyan periódusom van.Két hónapi vasalás után,már látom,hogy kezd csúnya lenni a vége,pedig csak heti 2-3 alkalommal használom.A szárításnál ezt nem tapasztaltam
Vegyél olyan szárítót,amin van kefe,úgy sokkal egyszerűbb
Heti 1-2 alkalommal mosok hajat, ami után kiszárítom, mert különben nem szép, szálkás hatású, de ha kiszárítom szép sima.
Festett a hajam, vagyis szőkített.
Szeretnék egy jó hajvasalót, szerintem megkönnyíteni a formázást, ez a kiszárítás körkefével tincsenként elég macerás.
Ha miután megszáradt a hajam kivasalnám, az jobban károsítaná mint a forró hajszárítós művelet?
Azoktól kérdezném, akik rendszeresen vasalják a hajukat.
Szia!
Persze
További ajánlott fórumok:
- Minden nap hajat mosni.... Mennyire károsítja meg a hajat?
- Heti 3-4 hajvasalás mennyire károsítja a hajat?
- A szőkítőpor vagy a hidrogénperoxid károsítja jobban a hajat?
- A haj leszívatása mennyire károsítja a hajat?
- Mennyire károsítja a hajat a száraz hajsampon/hintőpor?
- Napi szintű hajvasalás, megfelelő hajápolás mellett (hővédő, balzsam, hajvégápoló) nagyon károsítja a hajat?