Kardióval vagy erősítéssel kell kezdeni az edzést, ha teljesen elkülönítem ezt a két blokkot? (tudásbázis)
Mindenképpen erősítés,és csak utána a kardió.
Ha Enikőt csinálod,akkor valamelyik zóna edzés,után a kardió intervall,és ha van még egy pici időd,akkor utána még mehet egy kardió blokk,ami nem annyira intervall így mindig zsírégető zónában marad a pulzusod. De ez csak az én receptem:-)
Pl: Has-far zóna+ Zóna 2 intervall kardió+ light kardió,vagy esetleg Czaniktól még valamelyik aerob a zóna light helyett.
Gondolom, az intervall edzés hatékony zsírégető, emellett izomtömeget is növel...
Nekem nagyon bejöttek a Péntek Enikő-féle intervall edzések! :)
Előbb erősítés utána aerob ha zsírégetés a cél. Ha intervallt akarsz én azt eleve külön raknám az erősítéstől.
Viszont szerintem bontani nem fogja azért az izmokat ha utána csinálod csak nem lesz értelme...
A férjem a múltkor rám szólt, hogy kardiózás után ne erősítsek, mert az bontja az izmot, nem építi. Ez ugye nem hasznos, ha fogyni akarunk, akkor sem, hiszen a zsírt akarjuk bontani, nem az izmot.
Szóval első az erősítés, utána a kardió/aerob
Fogyás az elsődleges cél!
Köszönöm a válaszaitokat!
Az miatt kérdeztem, hogy a zsírégetés szempontjából melyik sorrend a kedvezőbb.
hát a "tudományos megközelítés" szerint erősítéssel kezdesz (persze bemelegítés után), mert ekkor tudod a maximális teljesítményt leadni.
mikor már az izmaid kifáradtak, megvolt az erősítés, akkor kardiózhatsz.
ha kardióval kezdesz akkor már fáradnak-merülnek az izmaid, nem tudják a maximális teljesítményt leadni a súlyokkal.
aztán persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, vagy akár változtatni sem árt néha:)
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a párom, teljesen kivagyok!
- Megcsaltam a párom.. Kivagyok teljesen...
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Van teljesen kietlen, vadregényes hely az országban?