Kapormártás recept
15 perc
A Kapormártás hozzávalói:
2-3 ek. kapor,
liszt,
citromlé,
5 dkg vaj,
3 dl erőleves,
só,
2 dl tejszín (tejföl vagy kefír).
A Kapormártás elkészítési módja:
2-3 ek. lisztet szárazon barnára pirítunk. 5 dkg vajat, valamint 2-3 ek. aprított zöldkaprot hozzáadga jól összedolgozzuk. Felöntjük 3 deci erőlevessel vagy vízzel ( a leveszöldségek ízét zöldségporral, pl. vegamixszel is pótolhatjuk), és időnként megkevergetve 10 percig főzzük. Sóval, citromlével( vagy hagymás lével citromlével), csipetnyi cukorral ízesítjük, és selymesítjük 2 deci tejszínnel (tejföllel vagy kefírrel).
krumplipürével, ill. sült zöldségekkel tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. szept. 27. 17:20
A kapormártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.