Kandallóval/cserépkályhával lehet spórolni a fűtésen? (tudásbázis)
Gyors kérdés: tud valaki olcsó fát Budapesten? Én 25 ezer Ft-ért láttam köbméterét hasogatva az interneten, anyósom "kuglikban" veszi vidéken 13 ezer Ft-ért. Nem mindegy! Hasogatni én is tudom.
Nálunk termosztátos gázcirkó van, ezt egészítjük ki fatüzelésű kályhával. Fürdetéshez gyorsan meleget csinál. Enyhébb időben nem tudjuk használni, mert gyorsan felszalad a hőmérséklet kb. 28 fokra, és akkor meg az a baj. De ha kint majd dühöngenek a mínuszok jól fog jönni. Van egy jó rakás hulladékfánk, ha visszahozza a kályha árát (40e Ft + csövek)akkor már megérte. Majd igyekszem én is tavasszal kifogni az olcsóbb fát. Szerintem kiegészítő fűtésnek tuti megéri, mi a baba miatt nem engedhetjük meg a hajnali hidegeket a lakásban, szóval marad mellette a gáz is...
Mi pont egy havi gázszámlát spóroltunk meg.(Ugyanannyi volt a fa)De azt a kellemes meleg érzetet nem tudod semmivel sem pótolni:)
Én imádom a tűz látványát,sokszor csak amiatt gyújtok be.Nekünk van kandallónk is,cserépkályhánk is,de a cserépkályha százszor jobb!
Lehet már "kandallófazonú" cserépkályhát is építtetni.Kétség kívül sokkal szebb a kandalló,de nem tartja annyira a meleget.
Ha viszont fát vásárolsz,mindenképpen tavasszal,hogy legyen ideje kiszáradni a nyár folyamán.
Az üveget pedig hideg zsíroldóval könnyen letisztíthatod.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne spórolni?
- Hogyan spórolsz / mivel lehet spórolni?
- Hogyan lehet spórolni az étellel úgy, hogy egészségesek legyünk, mégis jól lakjunk?
- Szerintetek hogy/min lehet a legjobban spórolni?
- 2013-ban lehet spórolni?!
- Szerintetek egy rosszul szigetelő ablak esetén egy vastag sötétítőfüggönnyel lehet valamennyit spórolni a fűtésen?