Szerintetek hogy/min lehet a legjobban spórolni? (beszélgetés)
Erzsike !!! remélem nem rágod ?!!!!!!! :D
...jó a jóga !!! a csirkeudvar kerítéséhez közel van a szomszéd jógaterem :) nincs is felénk 1 nyitott ablak se :( mert az már kábítócar alkalmazás lenne :(
Semmin. Nincs rá szükség.
Bár ez nem segítség annak, aki spórolni szeretne.
Én pár hónapja megfogadtam, hogy nem veszek ruhát, dekorcuccot és ha nem muszáj lábbelit magamnak 3 évig. Rengeteg holmim van, nem is annyira a pénz, mint inkább a mennyiség miatt.
Ha rajtam múlna nem lenne tv előfizetésünk. De ez válóok lenne.
Spórolok a kozmetikuson, korábban havi több tízezret hagytam nála masszázs, ilyen-olyan kezelések, gyantázás okán. Vettem 2 drága gépet, az egyik a szőrtelenségről gondoskodik, a másik a bőröm üdeségéről. Egyszeri nagy kiadás volt, de így hogy nem hetente járok alkalmanként minimum 10ezerért, és nem időzöm sok órát kozmetikusnál bőven behozzák az árukat.
Autóválasztásban a fogyasztás és megbízhatóság nálam a szempont, lehet pillanatnyilag drágább, de tartja az árát, nem bolondít meg a szervízigényével és az se zavar hogy ha nem villantós autó.
Ja, akkor ha csak az erdekel, akkor miota a jelenlegi munkahelyemen dolgozok, szerencsere keresek annyit, hogy nem kell lemondanom a szamomra fontos dolgokrol es felre tudom rakni, ami megmarad.
Ez biztosan sokat segit azokon, akiknek jelenleg anyagi nehezsegei vannak.
Ez mindenkinél más, bevétel,kor,igény,van e gyerek... hogy néhányat írjak.
Sokféleképpen élnek emberek. Van akinek elengedhetetlen a fodrász, kozmetikai, körmös,lottó színház,vellnes.
Én ezek nélkül is megvagyok, mindnek van oka,pedig megtehetném.
Lehet másra vágyni de van az az átkozott takaró, ha nyújtozodik az ember kilóg a lába.
De átjön,erre irtam akkor is fizetni kell ha nincs villany,és ez nem lemondás hanem kényszer!
Amugy összes pénz bejön,csekkek kifizetése,maradékot lehet beosztogatni ..
A fórumindítónak is ezt kéne...
Na, mindegy, úgy látom, nem jön át a mondandóm.
Mivel SEMMIT se tudunk, ezért az ÉN véleményem szerint többféle helyzetben lehet.
A, van egy normális jövedelme, lefarag a luxus költségekből
B, van egy szűkösebb jövedelme, még kijön belőle minimum szinten - nem nagyon tud miből lefaragni
C, van egy nagyon alacsony jövedelme, amiből egyáltalán nem jön ki, NINCS pénze az összes rezsijére - egyik esetben vállal plusz munkát, másik esetben kitalálja, mit nem fizet be
További ajánlott fórumok:
- Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobban élje le az életét. Vajon jól csináljuk?
- Hogyan lehet a legjobban falon át hallgatozni?
- Mivel lehet a legjobban a függönyöket fehéríteni?
- Hogyan lehet felkészülni történelem írásbeli érettségire legjobban?
- Mely edzésformákkal lehet legjobban zsírt égetni?
- Legjobban a kardio edzéssel lehet fogyni?