Jogos a követelésem? (beszélgetés)
így van... Ez a legundorítóbb dolog a világon :(
Nekem is van olyan hitelem, ami nem az én nevemen van. Anyukám vette fel, hogy legyen önerőnk, mikor lakást vettünk. De lesülne a pofámról a bőr, ha akár 1 hónappal is elmaradnék, vagy egyáltalán felszólítás menne neki, hogy késve fizettem :S
Gondolod ha tudtak volna hitelt felvenni, akkor őt kérik meg rá? Szerintem nem!
Engem az háborit fel, hogy a rokonaidnak Te tettél egy hatalmas szivességet, és bizony én elismerem, hogy mindenkinél következhetnek be olyan dolgok, amire nem számit, de akkor legalább mondja azt, amikor legelőször észreveszi, hogy nem birja fizetni, hogy gyorsan találjatok valami megoldást, és neki kellene megköszönni a segitséget és nem ilyen pofátlannak lenni.
Na rémisztgessél még, ezzel az áthitelezéssel. :-))
Ez nem svájci frank hanem japán yen. Nem tudom így kell-e írni, mert az akkor olcsóbb volt és sajnos ők választották a hitel feltételeket. És ők akkor úgy álltak hozzá hogy mivel 3 hónapon belül visszafizetik úgyis mindegy. Akkor 1,5 valamennyi volt a japán yen most 2,593 talán. Szóval majdnem a duplája.
De most mondtál viszont egy érdekeset. Tehát ha hitelátvállalással adom el a kocsit akkor nekem nem kell kifizetnem és az új tulaj újra hitelezi hanem az én hitelemet átírják a nevére?
Ha hitel átvállalással veszi meg valaki, akkor ugyan az a hitel marad rajta, csak az ő nevére szól!
Mondjuk ezt nem értem teljesen, hogy hogyan lehet rajta ennyi hitel! Nekem is hiteles autóm van, de nem emelkedett meg ennyire, és én kértem, hogy havonta ugyanannyi összeget fizethessek, igy az árfolyam változásával esetleg nő a visszafizetések hónapjának száma. Nem értem 30eFt-ról hogy nőhetett 72eFt-ra! Pedig nekem svájci frank alapú a hitelem, de nem ilyen nagy a változás! Azért ennek utánna kéne járni, mert lehet, hogy e mögött van még más is! Nekem gyanús, hogy esetleg nem hiteleztették-e át az autót nélküled!
Igazad van csak egy a baj. Az árfolyam miatt az autón több mint 2 M Ft van. Az autóra most max 500 e Ft hitelt adnak. Próbálkoztunk már ezzel a megoldással.
A megállapodást természetesen irásba fogjuk foglalni, ez innentől kezdve az alap.
Elmondtam neki hogy azért hogy a rohadt tartozását ki tudjam fizetni sakkozok a csekkekkel. Nem fizettem ki a villany vagy valamit különben nem tudnám kifizetni. Erre azt reagálta hogy ő ezt csinálta egész életében. Mondtam neki hogy ő választotta azt az életet amit él és nehogy már én kérjek elnézést azért mert keményem megdolgoztam azért hogy 29 évesen eljussak oda ahol vagyok és ki van fizetve mindenem.
Végül a férje azt mondta hogy beszél az ismerőssel + az anyjával mivel ez az ő tartozásuk lenne, hogy kifizetik nekem ezt, az ismerősék pedig vállalják akkor be azt a BMW-s dolgot. Szóval igazából cseréljék el a tartozást. Ezt megyünk ki a hétvégén megbeszélni, hogy mindenki ott legyen.
Szia! Én azt javasolnám, hogy add el az autót másnak hitelátvállalással! Ha nem is kell és a hitel fizetés is gondot okoz, akkor talán igy jársz a legjobban.
Az emberek egyik fele jóhiszemű a másik fele viszont "szemét". Teljesen mindegy már, hogy hibáztál, sajnos ennek Te megfizetted az árát! Velük pedig zárj le minden kapcsolatot, mert nem érdemlik meg, hogy foglalkozz velük!
Szóval a szombat. Eljöttek megbeszélni a dolgokat. Az előzményekről annyit kell még tudni hogy mikor kimentem szerdán velük megbeszélni a dolgokat elégé kiborultam a hozzáállásuktól illetve attól ahogyan vártak. Mondhatnám azt hogy nem voltak teljesen beszámítható állapotban. Leginkább ettől dühödtem be akkor. Na most szombaton meg is kaptam hogy hogy beszéltem és nekem tisztelnem kellene öket ha másért nem a koruk miatt. Mondtam hogy nem igazán van mit tisztelnem ezek után bennük.
Szóval szombaton még mindig nem értették hogy miért is tartoznak ők nekem, nekik nem kell az autó, stb.
Sziasztok!
Megtörtént a szombati megbeszélés. Este jelentkezni fogok és elmesélek mindent. Érdekes dolgokat tudtam meg, aki szeret megdöbbenni azzal este találkozzunk itt a fórumon.
Hú baccus:(
Azt hiszem ők úgy gondolják, azzal hogy elhoztad a kocsit, minden el van rendezve... Az hogy közben a kocsi amortizálódott, meg eleve neked nincs is rá szükséged, hisz miattuk, nekik vetted fel a hitelt az marhára hidegen hagyja őket :(
Szegénykém.
Próbálj bekeményíteni.
Próbálj meg nem nagyon kiborulni, sajnos az sem segít :((
Tudom könnyű innen ugatni.... Írj mindenképp, mi volt :)
További ajánlott fórumok:
- Elhallgatott plusz költség követelése.. hová fordulhatok?
- Hogyan adható el ilyen esetben az ingatlan? Jogos-e, hogy az egyik örökösnek extra követelése van?
- Fizetési felszólítás kaptam két év utám közmű tartozásra hivatkozva. Mit tudok tenni, ha szerintem ez nem jogos követelés?
- A végrehajtói követelés elévülése, és gyesből való levonás
- Hova lehet fordulni, ha úgy érzem, hogy nem jogos a bank követelése?
- Szerintetek jogos a PRÍMAGÁZ követelése?