A végrehajtói követelés elévülése, és gyesből való levonás (beszélgetés)
Olvasd el a nyílvános naplómat, ha tudni akarod a magyar igazságszolgáltatás igazságosságát!
Hú de két szép szó let belőle! :)
Elvileg kellene nézni, hogy milyen pénz érkezik a számlára. A mi rendszerünk rákérdez, ha az ügyintéző rosszul válaszol, akkor elviheti a pénzt.
Tehát mindenképp célszerűbb postán kérni.
Elévülés elvileg van, de arra nagyon vigyáznak, hogy az 5 év ne teljen el 2 felszólitás között.
a gyerekek után járó támogatásokból nem lehet levonni, kivéve, ha bankba érkezik a pénz(vagyis a tartásdajból is le lehet vonni!)
ugyanis azt inkasszózák, és már nem nézik, hogy honnan jön. Megoldás: a postás hozza a pénzt! lehet így is kérni, nem bankszámlára, így tuti biztos...
a tartásdíjból nem vonhatnak, de családi pótlékból igen...
de sokszor előfordul, hogy automatikusan vonnak, aztán az ember mehet magyarázkodni, hogy miből is vontak:( rengeteg rá a példa...
Elhiszem, csak nekem éppen valóban nem jogos amit követelnek tőlem, ezért nem vagyok hajlandó fizetni. Megloptak ugyanis, de a perköltséget felhúzták, míg a tárgyak értékét le amivel megkárosítottak. Így bebizonyítottam, hogy tényleg elvitték a cuccaimat, mégis nekem kellene fizetnem egy rakás perköltséget.
Erre viszont nem vagyok hajlandó!
ez elévülési idő valóban 5év, azonban, ha a végrehajtási cselekvést megszakítják az elévülési idő újrakezdődik!(a nyugvás időtartamát pedig nem számítják be az elévülési időbe!!) magyarul, ha vissza van még 1 év az elévülésből, de azt megszakítják, majd pár hónap múlva újrakezdik, akkor ismét 5év az elévülési idő....
szép is lenne, ha 5évvel ki lehetne dekkolni az adósságokat....mindenki csalna...és megkárosítaná a másikat.
egyébként mi is ebben a helyzetben vagyunk, csak a másik oldalon, kb 8(!!!!) éve várjuk már, hogy történjen valami...dühítő...
Nem tudom, hogy pénz esetében hogy van az elévülés, de attól elvonatkoztatva:
egy ügy akkor évül el, ha mondjuk 5 év az elévülési idő, és az utolsó felszólítás óta kell eltelnie 5 évnek, nem a kezdetétől
Ilyenek nincsenek...
Akkor már csak az elévülés kérdéses...
Köszi
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy mi van akkor, ha van eg végrehajtási követelés, de csak a gyes, és a gyerektartás a jövedelem, illetve a bevétel. Ezekből lehet végrehajtást vonni? Ha esetleg nem, akkor 5 év után, (ha egyéb végrehajtható vagyon, és pénz nincs) akkor elévül e 5 év után a követelés?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Elhallgatott plusz költség követelése.. hová fordulhatok?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?