Joghurtos mézes almakrémleves recept
A Joghurtos mézes almakrémleves hozzávalói:4 nagy alma
1 evőkanál barna cukor
2 cikk citrom
2 evőkanál méz
1 csípet őrölt fahéj
3 dl joghurt
2 evőkanál mandulaforgács
citromfű levél
8 babapiskóta
A Joghurtos mézes almakrémleves elkészítési módja:
A hámozott almát cikkekre vágjuk,feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi.Barnacukorral ,citromcikekkel ízesítjük,majd puhára főzzük.Ha megfőtt a citromot kiszedjük ,és az almát a levével együtt botmixerrel pépesítjük.Hozzáadjuk a mézet és a fahéjjat.Végül a joghurttal simára keverjük,kissé lehűtjük. Tálaláskor a krémleves tetejét a mandulaforgáccsal megszórjuk,citromfűlevéllel díszítjük.A babapiskótát mellé kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. júl. 7. 20:38
A joghurtos mézes almakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.