Áfonyás vagy málnás banánkrém leves recept
30 perc
Az Áfonyás vagy málnás banánkrém leves hozzávalói:
4 db banán
3 evőkanál citromlé
6 pohár almalé (1 pohár 2,5 dl)
1,4 pohár cukor
1 és fél evőkanál kukoricaliszt vagy vanília puding
fél kiskanál fahéj
2 és fél pohár 20 % tejföl
2 pohár áfonya vagy málna (a málnától szép rózsaszínes a leves)
Az Áfonyás vagy málnás banánkrém leves elkészítési módja:
szétturmixoljuk a banánt a citromlével! Beletesszük egy fazékba 3 és fél pohár almalével felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot majd félretesszük! A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel és hozzáadjuk a leveshez. 2 percig gyöngyöztetjük majd levesszük a tűzről és miután kihűlt hűtőszekrénybe rakjuk. Miután tökéletesen lehűlt a fahéjat elkeverjük a tejföllel és a leveshez adjuk és végül hozzákeverjük a gyümölcsöt! :)
Kukoricaliszt helyett mi vanília pudingport, a tejföl helyett almalét fahéjat keverünk össze! :) Lidliben a 2 literes almalé! :) Nagyon finom fagyasztatott gyümölcsből is :) jól félig lehűti ! :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Ditta25, 2015. júl. 7. 17:49
Az Áfonyás vagy málnás banánkrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.