Jemeni palacsinta recept
A Jemeni palacsinta hozzávalói:7 g szárított élesztő
1 teáskanál méz
2 evőkanál víz
4,5 dl tej
2 tojás
35 dkg finomliszt
csipetnyi só
5 dkg vaj
Feltét:
méz
eper
banán
A Jemeni palacsinta elkészítési módja:
Az élesztőt egy kisebb tálba szórom, elkeverem a mézzel és a vízzel, majd meleg helyre teszem, és hagyom 20 percet pihenni. Ezután felütöm a tojásokat, habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a felfutott élesztőt, egy csipetnyi sót, és apránként beledolgozom a lisztet. Háromnegyed órát hagyom pihenni. Egy nagyobb serpenyőben kis vajat olvasztok, majd egy nagyobb merőkanálnyi tésztát elterítek a serpenyőben és közepes lángon 4-5 perc alatt átsütöm. Nem forgatom, ügyelek rá, hogy ne legyen túl nagy a láng, mert akkor megég a feneke, mielőtt átsülne a teteje. A kész palacsintát tányérra csúsztatom, egy teáskanálnyi mézzel megkenem és karikára szelt banánnal, valamint nyolcadra szelt eperrel borítva kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. aug. 30. 06:12
A jemeni palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.