Január 1-vel megszűnik a közcélú foglalkoztatás! Van valakinek erről bővebb információja? (tudásbázis kérdés)
Nem jól közelíted meg. A kapálás, az kapálás, mindegy, hogy ki végzi. Alapvetően a minimálbér arra hivatott, hogy egy bizonyos végzettséghez kötött munkáért megadják a központilag meghatározott minimumot.
Vagyis nem a kapálásért kell többet fizetni, ha diplomás kapál. Hanem egy diplomát igénylő pozícióért (pl. mérnök-üzletkötő) kell többet fizetni, mint egy diplomát nem igénylő esetében (pl. hirdetésszervező).
Legalábbis, ha jól működik, akkor így kell működnie...
Ez is igaz... én a rakás végzettségemmel egyszer sem kaptam, amíg munka nélkül voltam, közcélú munkát...
Sokan mondták, hogy ők is csak protekcióval kerültek be oda...
Ez is érdekes dolog,egy kis faluban sok-sok RÁT-os,akiknek kötelező a közmunka,de sose látni őket "kapálgatni"....Az önkormiknak van 1 max.határ,mennyi embert foglalkoztathatnak,és ha a kötelező 90 napot veszem,meg a sok RÁT-ost,akárhogy számolom,nem férnek a megengedett keretbe az adott 1 évre.Lehúztam nyáron a 90 napot,de csak fogytunk(akik előbb jöttek-előbb mentek),új arc talán 1-2 volt,meg a büntetést ledolgozók.Lehet hogy dolgoztak a faluban,csak nem kapával...Amúgy is idegel amikor a rokon a rokonának a rokonát részesíti előnyben,független a végzettségétől.
Sosem lesz olyan,hogy mindenkinek legyen munkája,érettségim van,és kapáltam,ahogy már írta valaki,de az álláshirdetésekben a takarításhoz is kérnek már diplomát és több éves szakmai tapasztalatot.
Hááát, úgy legyen!:) Örülnék neki, ha nem kellene segélyen tengődni, mindenkinek lenne rendes munkája!
...csak az a baj, hogy totál pesszimista vagyok, és már nem tudok hinni senkinek!:(
És baj, hogy felhívtam erre a topicra a figyelmet??
Úgyis össze lett volna vonva, előbb-utóbb...
Igen, ez a e topicod!:):):)
Egyébként amit belinkeltek, az ugyanez! Nézd csak meg!!!
Talán baromság!
Nekem viszont jól esik amikor a fizu megjelenik a számlán! ...igaz az is szar, hogy vannak olyanok, akik egész nap csak tengilengicélnek, mégis megkapják a pénzt! Na, ezt kellen szűrni valahogy!!! Mert ezek a nemdolgozók olyanoktól veszik el a helyet, akik lelkiismeretesen, és becsületesen dolgoznának!
Sajnos nekem nagyon más lehetőségem nincs. Persze vadászom a munkákat ezerrel, de amikor megtudják, hogy vidéki vagyok, bejelentik, hogy utiköltség-térítés nincs. Amikor pedig megtudják, hogy van egy gyerkőc, hát akkor végképp nem kérnek belőlem!:(
Év elején sajna volt benne részem, hogy a 28 ezres segélyt kaptam, és abból, meg a családiból kellett megélni.
A férjem őstermelő, az ő jövedelme NULLA! Egy büdös vas hasznunk nem volt, csak a járulékot, beművelést, stb-t fizettük szorgosan!:(
Januártól visszaadja az őstermelőit...
Szóval várnunk kell még egy kicsit, hogy megtudjuk, mi lesz velünk!:(
Én úgy tudom,hogy amikor egy cég beadja az igényét közcélú foglalkoztatottra,akkor az igénylőlapon van egy olyan rublika,hogy ajánlott személy neve!
Szóval igen, ehhez is protekció kell!
Amúgy meg nagy baromság ez a közcélú foglalkoztatás,mert mire helyrejönnél anyagilag,addig megszűnik a szerződésed,ezek nem rendes munkahelyek! Ismerek olyan cégeket,ahol több a közcélúak létszáma,mint a szakmai! Kérnek egy csomó embert,de tök feleslegesek ott.Ok,hogy kapnak fizetést,de effektíve nem kell érte megszakadni,lehet passzívból aktív dolgozó lesz,de ez csak papíron,mert valóban nem is olyan biztos az,hogy aktív munkaerő lesz abból,akit kiközvetítenek!
Én jelenleg közcélú vagyok.
A mostani helyem nagyon szeretem, de félek, hogy ennek vége.
Polg. hivatalban dolgozok, a pénzügyi csoportnál. Elégedettek velem, várnának vissza... Feltéve, ha lehetséges majd. De még ők se tundank semmi konkrét dolgot mondani!:(
Állandóra nem tudnak felvenni, mert nem lehet létszámot bővíteni!:(
Nem hiszem, hogy a két szép szemem miatt vettek fel "irodakukacnak", mivel "betelepült" vagyok, és nemnagyon ismertek!:P
Talán az előző munkahelyeim, és az iskolai végzettségem miatt tudtam betenni a hátsóm!
Nálunk minden közcélú, és közhasznú üzemorvosival kezd...
Viszont tényleg vannak olyanok, akik nem is akarnak dolgozni! Majd hülye lesz a 4 órás munkát elvállalni nettó 30ezerért, ha otthon lógathatja a lábát 29ezer segélyért!:P
Ezentúl minden aktív embernek lesz munkája...
A tájékoztató szövegben benne van az is, hogy azon rászorulókhoz, ahol idős emberek kérik a lakásuk, kertjük rendben tartását -, is kirendelnek közmunkára minden aktív embert, és ahogy a tegnapi híradóban láttam, hogy egy egész évre is akadhat munka, ahol a falfirkák eltüntetéséről beszéltek, hogy nekik egy egész évre lesz munkájuk...
Az is tisztes, becsületes munka, és adnak érte pénzt is...