Izolálták már a koronavírust Koch posztulátumai szerint? (beszélgetős fórum)
Azért, mert a PCR egy technika: a polimeráz láncreakción alapul.
Én is a neten néztem utána, mert én szégyellnék hülyeségeket kérdezni.
"A PCR elve nagyon egyszerű: a kétszálú DNS-szakaszt (hődenaturációval) egyszálúsítjuk, majd megszintetizáltatjuk mindkét szál komplementer párját. Ezt ciklikusan ismételve exponenciális módon felszaporítható a kiválasztott DNS-szakasz. A reakciót katalizáló polimeráz enzim tulajdonsága, hogy működéséhez kell egy dupla szálú DNS-rész is, ahonnan a polimerizáció el tud indulni. Ezt a tényt kihasználhatjuk arra, hogy kizárólag csak az a DNS-szakasz sokszorozódjon fel, amelyiket mi szeretnénk."
Szóval nem bakteriológia.
Koch posztulátumai:
- A mikroorganizmus az adott betegség minden esetében jelen kell legyen, hiányozzon az egészségeseknél.
- A mikroorganizmus színtenyészetben kimutatható legyen.
- A kitenyésztett mikroorganizmust érzékeny állatba oltva ki lehessen váltani a betegséget.
- A mikroorganizmus színtenyészetben kitenyészthető legyen a kísérleti állatból.
Koch bakteriológus volt, nem bakter.
A Koch-féle posztulátumok a betegségek mikrobiális eredetére vonatkozó követelmények.
A vírus nem sejtes élőlény.
"A vírus szubmikroszkopikus biológiai organizmus, amely nem sejtes szerveződésű és csak parazitaként az élőlények sejtjeiben képes szaporodni."
Mi a kérdés???
Ezt a mikrobiológia történelménél tanítják!
A jelen a PCR technika és teljesen specifikus!
Egyesek szerint egy kórokozót izolálni kell a posztulátum kritériumai szerint ahhoz, hogy bizonyítsuk létezését.
Mások szerint meg nem lehet alkalmazni Koch posztulátumát vírusokra.
Ugyanakkor tudtom szerint a vírus létezése még mindig a PCR teszt alapján bizonyított.
Ami elég érdekes, hiszen a PCR teszt nem specifikus, megfázást és influenzát is kimutathat pozitívként Covidra.
Persze. Tele van velük a Hoxa.
Van egyéb kérdésed?
További ajánlott fórumok:
- Beoltatod magad koronavírus ellen?
- Készülsz valami előzetes óvintézkedéssel a koronavírus miatt?
- Terhesség koronavírus idején
- Aspirin Protectet javasolt valakinek az orvosa koronavírus fertőzés esetén?
- Ha valaki köhög, akkor biztos, hogy koronavírusos?
- A koronavírus korlátozásoknak, kijárási tilalmaknak van bármilyen hatásuk a születések számára?