Isten egyszülött fia Jézus, vagy maga az Ember? (beszélgetős fórum)
"Rossz az alapvetésed. Abból indulsz ki, hogy mindenki hisz Istenben és Jézusban." - írod.
Én meg ezt írtam:
3- szerintem egyik sem
Nincs olyan élő ember, aki e három közül nem tudna kiválasztani egyet - ha ide keveredik egyáltalán.
Rossz az alapvetésed. Abból indulsz ki, hogy mindenki hisz Istenben és Jézusban.
Ettől kezdve minden következtetésed téves.
Mi a fórum címe?
"Isten egyszülött fia Jézus, vagy maga az Ember?"
Erre három releváns rövid válasz van.
1- szerintem Jézus
2- szerintem az Ember
3- szerintem egyik sem
Nincs olyan élő ember, aki e három közül nem tudna kiválasztani egyet - ha ide keveredik egyáltalán.
------
Mi a topik indítás fő kérdése?
Az, hogy Jézust egy külön álló, "extrém" lénynek mutatja-e be a Biblia, vagy arra akar utalni (Jézus ezt többször ki is mondja), hogy Jézus és te egyek vagytok - "Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag,...".
Szóval ettől a fórumtól a legmesszebb kell álljon a torzsalkodás.
Ez a fórumcím egy kis belső elgondolkodásra is sarkall:
Lehet, hogy Jézus és én egyek, hasonlóak vagyunk?
Lehet, hogy Jézus nem hülyeségből mondta, hogy, "Én nem teszek olyan csodát, amit bárki ember ne tudna magáért megtenni..."
És sorolhatnám a hasonló kifejezéseket...
Én nem Isten hívő, hanem Ember hívő vagyok.
De mivel a kettő számomra ugyan az, így nagyon bölcsnek tartom a keleti emberek köszönését:
Namaste - meghajlok a benned lévő isten előtt
Én amikor ezt huszon egypár éves koromban először hallottam, megkönnyeztem. Számomra akkor a világ legszebb szava volt.
----
És akkor ez a szeretet fórumnak indult topik odáig jut, hogy a moderátor azzal fenyegeti, hogy törli???
---
Akinek szíve van ahhoz, hogy hozzászóljon: az tegye!
Akit zavar a szakrális fórumcím és csak gáncsoskodik, az - ne tegye!
Sziasztok! Lehetne, hogy béke legyen itt? Úgy értem, normális, provokáció, személyeskedés és fenyegetőzés nélküli kommunikáció (mindkét oldalon!). Ha nem megy, törlöm holnap a fórumot, esetleg pihire küldöm kis időre, akinél a szépen kérés nem működik.
Köszönöm a megértést.
Te beteg vagy! Mikor írtam ezt???
Keresd ki, írd meg, hogy melyik hsz-ben olvastad! Tényleg nagyon gonosz, rosszindulatú alak vagy és nem mondasz igazat!
Te meg úgy viselkedsz, mint egy paraszt. Mégsem gondolom, hogy az lennél.
Nem akarok megsérteni egyetlen parasztot sem.
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Isten az Úr, vagy Jézus? Soha nem kaptam választ erre.
- Ember tervez, Isten végez...
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Ha Jézus Isten fia, akkor ki Ádám?
- Mennyire hisztek abban, hogy Jézus Krisztus az Isten fia?